Τις συνθήκες κόλασης που επικράτησαν στο Norman Atlantic δείχνουν οι πρώτες εικόνες (βίντεο)

Σοκαριστικό είναι το θέαμα που προκαλούν οι πρώτες εικόνες από τα γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it. Από αυτές φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής και οι συνθήκες κόλασης που επικράτησαν στα συγκεκριμένα σημεία του πλοίου, ενώ ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 μετανάστες βρίσκονταν στα αμπάρια.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, , ο χώρος δεν είναι ακόμη απολύτως ασφαλής για να ξεκινήσει η έρευνα, καθώς υπάρχουν αναθυμιάσεις από την καύση αλλά οι ειδικοί πιστεύουν

ότι θα μπορέσουν σύντομα να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου, πώς ξέσπασε η φωτιά και γιατί επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Έθνους, μεταφέρει μαρτυρίες αλλοδαπών στην Πάτρα που κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 μετανάστες που “κατάφεραν”, αφού γατζώθηκαν σε φορτηγά, να μπουν και να ταξιδέψουν κρυμμένοι στα αμπάρια του μοιραίου οχηματαγωγού Norman Atlantic και ότι πρόκειται για Αφγανούς και Ιρανούς, στην πλειοψηφία.

Επίσης, μέλη ΜΚΟ της Πάτρας, που συμπαρίστανται στους μετανάστες, εκτιμούν ότι υπάρχει και άγνωστος αριθμός Αφρικανών όπως Σομαλοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, που πιθανότατα μπήκαν στο καράβι.

Keywords
Τυχαία Θέματα