Αλεξιάδης :Το 92% των εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ ίδια ή χαμηλότερα από πέρυσι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό στο «Κόκκινο» υποστήριξε ότι το φορολογικό σύστημα της χώρας δεν είναι ούτε δίκαιο , ούτε αναλογικό.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ επεσήμανε πως το κύριο φορολογικό βάρος του ΕΝΦΙΑ αφορά στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, το 92% των εκκαθαριστικών βρίσκονται σε χαμηλότερο ή στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι.

Επιπρόσθετα

σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δρομολογήσει πιο δίκαιες και αναλογικές βάσεις για το φορολογικό σύστημα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει άμεσα όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης. Ταυτόχρονα σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ και τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεσα κατάργησή του, υποστήριξε πως αν ο ΕΝΦΙΑ κάποια στιγμή καταργηθεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα φόρο περισσότερο δίκαιο και αναλογικό.

Σε ότι αφορά στις δυσκολίες αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, τόνισε πως το Υπουργείου Οικονομικών μελετά τρόπους και λύσεις ώστε να διευκολυνθούν στην αποπληρωμή του φόρου.

Το άρθρο Αλεξιάδης :Το 92% των εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ ίδια ή χαμηλότερα από πέρυσι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα