Στα χέρια του Τσίπρα οι προτάσεις των υπουργών για τη ΔΕΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε αναβρασμό βρίσκεται το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το πολιτικό και οικονομικό «στίγμα» της κυβέρνησής του για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τον «οδικό χάρτη για την ανάταξη» της οικονομίας και της κοινωνίας, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του,

ενώ θα αποφύγει την εξαγγελία παροχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό προκαλεί προκαλεί γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Τα υπουργικά σημειώματα

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται, ήδη, τα σημειώματα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα κυβερνητικά στελέχη στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο. Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχει μπει στο… μικροσκόπιο του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Τις επόμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με φορείς της Βορείου Ελλάδας, αλλά και με παραγωγικούς φορείς της υπόλοιπης χώρας, για να προετοιμάσει το έδαφος για την… άνοδό του στη ΔΕΘ. Παραλλήλως, θα αυξηθούν οι συσκέψεις υπουργών υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ωστόσο η κατάσταση προβλέπεται δύσκολη καθώς μεγάλη είναι η κινητοποίηση των συνδικάτων για τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για τις 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα, δηλαδή, που ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί τα εγκαίνια της ΔΕΘ και εν συνεχεία θα ομιλεί στο Βελλίδειο. Στις συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι, επίσης, πάντως, απασχολημένη με την έκβαση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ προετοιμάζεται για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παιδεία που θα γίνει στη Κοινοβούλιο. Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και για τη Διάσκεψη Κορυφής των χωρών του μεσογειακού νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, στις εννέα Σεπτεμβρίου. Η διάσκεψη που πραγματοποιείται ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Μπρατισλάβας, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το άρθρο Στα χέρια του Τσίπρα οι προτάσεις των υπουργών για τη ΔΕΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα