Άκρως επικίνδυνος ιός στο Facebook κάνει «tag» φίλους- Τί πρέπει να κάνετε

Ένας νέος ιός έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στον μικρόκοσμο του Facebook, που προσελκύει τους χρήστες, καθώς εμφανίζεται ως δημοσίευση από χρήστη όπου έχουν γίνει «tagged» φίλοι του.

Ειδικότερα, ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα ότι έχει «προστεθεί με ετικέτα» σε δημοσίευση από άλλον χρήστη, η οποία φαίνεται καθ’ όλα «φυσιολογική». Η δημοσίευση είναι τύπου «http://is. gd/K7NxHw OMFG! 56ONvDj», καλώντας τον χρήστη να κάνει κλικ στο παρατιθέμενο URL.

Συνήθως

στη δημοσίευση φαίνονται να είναι «tagged» 15- 20 άτομα και νομίζει κανείς, πως απλά κάποιος φίλος έχει ανεβάσει κα΄ποιο βίντεο, στο οποίο υποτίθεται ότι εμφανίζεται και ο εκάστοτε χρήστης.

Γι αυτό, συστήνεται η αποφυγή του να κάνει κανείς κλικ στο συγκεκριμένο URL, που θα εμφανιστεί στον τοίχο σας ή στις ειδοποιήσεις σας.

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους χρήστες να μην πατάνε πάνω στο link για να δει περί τίνος πρόκειται, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται να στέλνει τον παραπάνω ιό στα προφίλ των φίλων του στο Facebook, ενώ παράλληλα μπαίνει και σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Οι ειδικοί συνιστούν, εφόσον πατήσει κάποιος σε αυτό τον σύνδεσμο, να σαρώσουν άμεσα τον υπολογιστή τους με κάποιο πρόγραμμα antivirus και άμεσα να αλλάξουν τους κωδικούς εισόδου σε facebook και mail, αλλά και σε ιστοσελίδες, από τις οποίες πραγματοποιούν συναλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα