Ακόμη μία νίκη για τον Φέτελ στο GP Ινδίας

Την πέμπτη φετινή νίκη του και τέταρτη διαδοχική στη  F1 πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο GP της Ινδίας, το οποίο διεξήχθη στο Νέο Δελχί και ήταν ο 17ος αγώνας της χρονιάς.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) και τον Αυστραλό Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull.

Μετά την νίκη αυτή, ο Φέτελ, ο οποίος προπορεύεται στην κατάταξη των οδηγών με 240 βαθμούς, αύξησε στους 13 βαθμούς το προβάδισμά του έναντι του Αλόνσο (227), ενώ απομένουν

τρεις αγώνες για την «αυλαία» της σεζόν.

Μετά τη λήξη του αγώνα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Φέτελ ξεκαθάρισε το θέμα με τις σπίθες που πετούσε το πάτωμα της RB8: «Πρόσεξα το πρόβλημα το οποίο νομίζω ότι δημιουργήθηκε όταν χρησιμοποίησα το DRS για να ντουμπλάρω έναν αργό συνδυασμό. Δεν άλλαξε κάτι στην ισορροπία κρατήματος και δεν το ένιωσα εκ νέου στους επόμενους γύρους. Θα πρέπει να αναλύσουμε το πρόβλημα, όμως δεν μας επηρέασε ούτε μας επιβράδυνε. Απόλαυσα τον αγώνα, για μένα ήταν κρίσιμο στην αρχή να βγω από την περιοχή DRS του Γουέμπερ. Ευτυχώς κρατήθηκα μπροστά στις πρώτες στροφές. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα αυτή η εξέλιξη ήταν ένα σημαντικό βήμα για μας. Βλέπουμε πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον επόμενο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, έχουμε δρόμο ακόμη που θα τον διανύσουμε βήμα – βήμα». 

Από την πλευρά του ο έτερος πρωταγωνιστής του αγώνα και διεκδικητής του τίτλου Φερνάντο Αλόνσο τόνισε: «Δεν άλλαξε τίποτα σήμερα. Η διαφορά είναι στους 13 βαθμούς και απομένουν ακόμη 75 για να μοιραστούν. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι στις δοκιμές αλλά σχεδιάζουμε να το αλλάξουμε αυτό στο Άμπου Ντάμπι ή στην Αμερική. Το πρόβλημα που είχε σήμερα ο Μαρκ μπορεί να συμβεί και στο Φέτελ ή σ’ εμάς, παραμένω αισιόδοξος. Για μας είναι καλά νέα ότι μπορέσαμε σήμερα να κοντράρουμε τις Red Bull στον αγώνα».

Ο Γουέμπερ που έχασε τη 2η θέση μετά από μάχη με τον Αλόνσο έριξε το φταίξιμο στο KERS: «To πρόβλημα ξεκίνησε στον 20ο γύρο, όταν  άρχισε μια να λειτουργεί και μια όχι μέχρις που σταμάτησε τελείως. Είχα πρόβλημα με την κατανομή της πέδησης και προσπαθούσα να διατηρήσω το ρυθμό μου. Είναι απογοητευτικό στην ευθεία χωρίς KERS καθώς δεν μπορείς να δώσεις μάχη».

Keywords
Τυχαία Θέματα