Επίθεση Τσίπρα σε Μέρκελ και «παλιά Ευρώπη»

Νέα επίθεση προς την Άγκελα Μερκελ εξαπολύει  ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Les echos» τονίζοντας πως η καγκελάριος της Γερμανίας επιδιώκει να θεσμοποιήσει τη μονιμοποίηση της λιτότητας και την υποχώρηση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι η «παλιά Ευρώπη» παραπαίει και επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι οι αντιδράσεις την κοινωνίας και των λαών της Ευρώπης είναι

αυτή τη στιγμή το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Στα χέρια των ευρωπαίων πολιτών, των εργαζομένων, της νεολαίας βρίσκεται σήμερα το κλειδί για τον εναλλακτικό ευρωπαϊκό δρόμο» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει λέγοντας πως «Τώρα είναι η ώρα να ξαναβρούμε το ιστορικό νήμα της πολιτικής Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι «η συνταγή με την οποία προωθείται η υποτιθέμενη «διάσωση» της Ελλάδας είναι μια συνταγή βέβαιης αποτυχίας  και η εξαγωγή της σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ολέθριο λάθος».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα