Αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση 120 υπογραφών για το δημοψήφισμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της ΔΕΗ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια για τη συγκέντρωση 120 ψήφων προκειμένου να μπορέσει να ζητηθεί το δημοψήφισμα

και από τις τάξεις της πηγάζει αισιοδοξία ότι θα έχει αποτελέσματα αυτή η προσπάθεια, καθώς όπως υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα στηρίξουν το αίτημα για δημοψήφισμα.

Η Κουμουνδούρου κρίνει θετικά τη στάση της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προτάσεις που θα καταθέσουν, ενώ τάσσονται υπέρ της συνάθροισης των ψήφων των αιτούντων για δημοψήφισμα, παραπέμποντας στα όσα έγιναν με τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές, ανεξάρτητα αν θα κατατεθούν ξεχωριστά κείμενα, ώστε να θεωρηθεί ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 120 για να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι δεν συμπεριλαμβάνουν σε αυτό το άθροισμα σε καμία περίπτωση την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το άθροισμα των 120 να προκύπτει ανεξαρτήτως των υπογραφών των βουλευτών της ΧΑ, για προφανείς λόγους. Η Κουμουνδούρου, εκτός από τους 71 δικούς της βουλευτές, έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία των 13 των ΑΝΕΛ καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών όπως: Πάρι Μουτσινά, Οδυσσέα Βουδούρη, Θεόδωρου Παραστατίδη, Θεοδώρας Τζάκρη. Υπέρ της πρότασης δημοσίως έχουν ταχθεί ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης και Γιώργος Κασαπίδης.

Το άρθρο Αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση 120 υπογραφών για το δημοψήφισμα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα