Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία όσων είναι άνεργοι και πρέπει να πηγαίνουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ για να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας τους, βάζει η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Με την ρύθμιση αυτή οι ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά. Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι

στα μητρώα και υποχρεούνται κάθε τρίμηνο, δηλαδή τέσσερις φορές το χρόνο να προσέρχονται στον ΟΑΕΔ για να ανανεώσουν την κάρτα τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».

Ρόλο – κλειδί στην εφαρμογή του μέτρου διαδραματίζει το σύστημα «Εργάνη», το οποίο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για κάθε νέα θέση εργασίας που δημιουργείται.

Το άρθρο Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα