Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του ν/σ για τη “Μικρή ΔΕΗ”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ξεκινά σήμερα στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Μικρή ΔΕΗ» η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο.

Η συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία το επεξεργάστηκε, κατά την δεύτερη ανάγνωση του, διεξήχθη και πάλι σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής της πρωτοβουλίας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην πώληση του 30% της ΔΕΗ.

Ο

υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ, έκανε λόγο για «εκπληκτικά επιθετική ρητορική του, με βαθύτατα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά».

«Κραυγές, συνθήματα, δημαγωγίες και λαϊκισμοί υπάρχουν μόνο στην ανυπαρξία επιχειρημάτων και στην αδυναμία τεκμηρίωσης τους», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Παράλληλα, αντικρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την επιστράτευση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αδιαφορήσει τόσο στην απόφαση δικαιοσύνης που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, όσο και στην ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ που κήρυξε πορτοκαλί συναγερμό.

Το άρθρο Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του ν/σ για τη “Μικρή ΔΕΗ” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα