Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε και η Εθνική Τράπεζα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, για την άντληση συνολικών κεφαλαίων ποσού έως 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δήλωσε την στήριξή του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ψηφίζοντας υπέρ της σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα σήμερα.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος προς θεσμικούς και άλλους επενδυτές που πληρούν τα κριτήρια.

Η προτεινόμενη προσφορά αναμένεται να επιτρέψει την ταχύτερη ολοκλήρωση της συναλλαγής και έχει σκοπό να παράσχει τη δυνατότητα προσέλκυσης, πέραν των παλαιών μετόχων και κατόχων παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών της Τράπεζας («warrants»), και νέων υψηλής ποιότητας επενδυτών που επιδιώκουν συμμετοχή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα