«Πόρτα» του Twitter στη κυβέρνηση Ερντογάν για το άνοιγμα γραφείων

Το Twitter απέρριψε την Μ. Τετάρτη το επίμονο αίτημα των τουρκικών αρχών να ανοίξει ένα γραφείο για να εκπροσωπείται νομικά στη χώρα, καθώς έκρινε ότι επικρατεί ένα δυσμενές «κλίμα» μετά την απαγόρευσή του, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά κάθε υπόνοια περί «φοροδιαφυγής».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο των διήμερων συνομιλιών με τους Τούρκους υπευθύνους, η αμερικανική εταιρεία

ανέφερε ότι έδωσε ορισμένες εξηγήσεις μετά τις σφοδρές επιθέσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του.

«Δεν δεχθήκαμε ποτέ να ανοίξουμε γραφείο στην Τουρκία (. . .) οποιαδήποτε εταιρεία θα διατηρούσε επιφυλάξεις για το επενδυτικό κλίμα αν οι υπηρεσίες της είχαν απαγορευτεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Twitter Κόλιν Κρόουελ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Εμείς αξιολογούμε την ευκαιρία να ανοίξουμε ένα γραφείο (. . .). Το να επενδύσουμε περισσότερο εδώ για να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας συνδέεται άμεσα με τη βεβαιότητα που έχουμε ή δεν έχουμε, ότι θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι η υπηρεσία μας θα παρέχεται αδιάλειπτα» συνέχισε ο Κρόουελ.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ιστότοποι όπως ο YouTube έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επιθέσεων εκ μέρους του Ερντογάν που τα κατηγορεί ότι δημοσιεύουν καταγγελίες διαφθοράς εναντίον του, τις οποίες ο ίδιος κρίνει συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα