Αλ. Τσίπρας: «Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουνε»

Με στραμμένο το βλέμμα στις εκλογές του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναφερόμενος

στο δίλημμα των εκλογών που έρχονται, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι καθαρό: «Ή με τον Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, για να συνεχιστεί η τραγωδία, να ενταθούν τα αδιέξοδα, να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του καθεστώτος της φτώχειας και της υποτέλειας. Η με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή. Ή με το παλιό, που σαπίζει και δηλητηριάζει με τη βαρβαρότητα και το ψέμα του την κοινωνία και τη χώρα. Ή με το νέο που έχει τη θέληση, τη δύναμη, την αντοχή και το σχέδιο για μια νέα αρχή. Ή με την αρτηριοσκλήρωση της ακροδεξιάς, που δεν διστάζει να συναλλάσσεται και να συμμαχεί με νεοναζί, αντισημίτες, ρατσιστές και θιασώτες της φασιστικής βίας. Ή με το ριζοσπαστισμό της αριστεράς, που θέλει και μπορεί να δώσει νέο βάθος και νέο πλάτος στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες του λαού. Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουνε».

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα εξόδου από την κρίση, παροτρύνοντας το παρευρισκόμενο κοινό: «Τελειώστε τον κανιβαλισμό της διαπλοκής, των βαρόνων του χρήματος, του κάθε λαίμαργου τραπεζίτη, σε βάρος εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Τελειώστε με όσους χτίζουν, υποστυλώνουν, στηρίζουν, προπαγανδίζουν, το καθεστώς των μνημονίων. Είναι στο χέρι σας. Καταδικάστε τους με τον πιο απόλυτο τρόπο. Υπερασπιστείτε με την ψήφο σας το σήμερα και το αύριο των παιδιών σας, της οικογένειάς σας, της πατρίδας. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να γκρεμίσει τα τείχη που έχτισαν γύρω από τη ζωή σας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτεργάτη της καταστροφής». «Διαφημίζει προεκλογικά τον εαυτό του ως σωτήρα. Στήνει πανάκριβες εκλογικές φιέστες, όπως η κωμικοτραγική έξοδος στις αγορές. Κωμική γιατί προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους. Τραγική γιατί φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη και χάρισε στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια. Κωμικοτραγική είναι και η διανομή προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας. Τραγική, γιατί μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του. Κωμική, γιατί πιστεύει ότι με τέτοια θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα, μπορεί να διασωθεί αυτός και η πολιτική του», επεσήμανε.

Ο κ. Τσίπρα έθιξε και την τροποποίηση της ανακοίνωσης της κ. Μέρκελ, τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς «φτάνει στην απόλυτη κωμωδία να δίνει διαταγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, που όλοι πληρώνουμε, να εξαφανίσει στη μετάφραση τη λέξη λιτότητα και να την μετατρέψει σε εξυγίανση. Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον. Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος».

Τα έξι νέα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε για ακόμη έξι ονόματα που θα κατέβουν υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές.

Οι νέοι υποψήφιοι είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης, η εργατολόγος Μαρία Καραμεσσήνη, ο Νικήτας Κανάκης (πρόεδρος γιατρών του κόσμου και γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη), ο Γιώργος Φουντουλάκης (ΑμεΑ, πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής)και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πέπη Ρηγοπούλου, οι οποίοι εκλέχθηκαν ομόφωνα.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει τελικά και ο Κρίτωνας Αρσένης για τον οποίο η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφρασε εκ νέου ενστάσεις.

Μένουν δύο ακόμη θέσεις οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα