Αυτός είναι ο αεροπειρατής! Για μία γυναίκα το θρίλερ (video)

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν τώρα ότι ο αεροπειρατής είναι Αιγύπτιος αξιωματικός που έχει ζωστεί με εκρηκτικά και ονομάζεται Σεΐφ ελ ντιμ Μουσταφά.

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τις τελαυταίες εξελίξεις

Συνεχής ενημέρωση

Νωρίτερα τα ξένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για καθηγητή σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ως δράστη της αεροπειρατείας που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Κύπρο.

Πρόκειται για τον 59χρονο Ιμπραΐμ Σαμάχα που όπως έλεγαν ζήτησε να δει την Κύπρια πρώην γυναίκα του,.

Το όνομα της πρώην γυναίκας του αεροπειρατή της Egypt Air είναι Μαρίνα Παράσχου. Το πρώην ζευγάρι έχει μαζί τέσσερα παιδιά.

Η γυναίκα από την Ορόκλινη μεταφέρθηκε ήδη στο αεροδρόμιο για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.

Η απελευθέρωση των επιβατών

Τι έχει προηγηθεί

Τελευταίες πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχει μόνο ένας αεροπειρατής που έχει ήδη απελευθερώσει άτομα ενώ τώρα κρατάει 15 άτομα ως ομήρους.

Σύμφωνα πάντα με τακυπριακά μέσα ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να στείλει γράμμα τεσσάρων σελίδων, γραμμένο στα αραβικά, σε γυναίκα που βρίσκεται στην Κύπρο. Το όνομα της γυναίκας έχει ήδη δοθεί στις αρχές.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές στην Κύπρο δεδομένου ότι αεροπειρατές ζήτησαν και τελικώς προσγείωσαν το αεροπλάνο που έχουν καταλάβει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό αφορά την πτήση ΜS 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air ένα Airbus A320 με 81 επιβαίνοντες.

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο επιτελείο της κυπριακής αστυνομίας με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης της χώρας, Ιωνά Νικολάου.

Όπως έγινε γνωστό, η πτήση αναχώρησε στις 06:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας).

Το αεροπλάνο της Egypt Air εκτελούσε πτήση εσωτερικού και δεν είχε πολλά καύσιμα, αυτός φέρεται να είναι ο λόγος που οι αεροπειρατές ζήτησαν να προσγειωθούν στην Κύπρο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για την προσγείωσή του.

Οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές

Αυτήν την ώρα, έπειτα από την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, άνδρες της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων έχουν περικυκλώσει το Airbus στο διάδρομο προσγείωσης ενώ άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές.

Τα «σχέδια» των αεροπειρατών ανάγκασαν τις Αρχές να προχωρήσουν στο κλείσιμο του αεροδρομίου της Λάρνακας, όλες οι πτήσεις κατευθύνονται στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπειρατές να προτίθενται να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα