Guardian: Εφικτή η λύση στο Κυπριακού μέσα στο 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν ότι μία πολιτική συμφωνία για την Κύπρο που παραμένει διχασμένη για 4 δεκαετίες, μπορεί να είναι εφικτή μέσα στο 2016, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών, John Kerry,

στην Ουάσιγκτον και οι δύο διπλωμάτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για πιθανή συμφωνία. «Έχουμε κάποια καλά νέα για την ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να έρθουμε σε συμφωνία μέσα στο 2016. Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη», επιβεβαιώνοντας ότι για πρώτη φορά η συμφωνία είναι πιθανή.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι μετά τις εκλογές στο ελληνόφωνο τμήμα του νησιού θα υπάρξει πρόοδος και σε αυτό συμφώνησε και ο Αμερικανός υπουργός.

«Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι και συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο», είχε πει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί. «Συναντηθήκαμε και με τις δύο πλευρές και με ανεξάρτητες χώρες και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για μία λύση στην Κυπριακή κρίση» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Την αισιοδοξία για λύση στο Κυπριακό, είχαν εκφράσει τον Ιανουάριο, ο Ελληνοκύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci.

ΚύπροςΕλλάδαΤουρκίαΚυπριακόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα