Εμπρός για ακόμα περισσότερη Χρυσή Αυγή!

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Εάν πριν από την έναρξη της ελληνικής κρίσης τολμούσε κάποιος αρθογράφος με φαντασία να ισχυριστεί ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία, θα σχημάτιζε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, (αν δεν γελούσαν) θα τον έπαιρναν με τις πέτρες… Οι αριστεροί σε κάτι τέτοια είναι μανούλες. Κι όμως, το σενάριο του πιο απορριπτέου ενδεχομένου, της εκδοχής που δεν χωρούσε ούτε στη σκέψη, έγινε -εκτός από πραγματικότητα- και άνετα αποδεχτό και πλασαρίστηκε στον σοφό και δημοκρατικό λαό σαν κάτι θεμιτό.

Στην προπαγάνδα που κάνει το άσπρο μαύρο είναι επίσης μανούλες οι αριστεροί διαχειριστές της εξουσίας. Το βιώνουμε στον απόλυτο βαθμό εδώ και ένα χρόνο.

Τα γεγονότα της πλατείας Συντάγματος με τους «Αγανακτισμένους» είχαν δυο όψεις, την εξής μια: τραμπουκισμούς, βιαιότητες και αιτήματα για την κατάλυση του πολιτεύματος. Και είναι γνωστό ποιοι πρωταγωνίστησαν στις αθλοπαιδιές αυτές και ποιοι ωφεληθήκαν πολιτικά καταλαμβάνοντας τα έδρανα της Βουλής και αλλάζοντας επί τα χείρω το πολιτικό προσωπικό. Εκεί έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά απίθανοι αστέρες, αναμορφωτές σωτήρες ενάντια στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Στη συνέχεια, και ενώ είχε γίνει από το «αντιδραστικό» παλιό πολιτικό σύστημα μια σοβαρή προσπάθεια περιθωριοποίησης των κακοποιών στοιχειών που εισήλθαν στην Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ που στην κοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική του είχε κοινούς (αντιμνημονιακούς) τόπους μ’ αυτήν, αναλαμβάνοντας την εξουσία και σχηματίζοντας κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει μια θεσμική νομιμοποίηση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, νομιμοποίηση που είχε απολέσει χάρη στο παλιό πολιτικό σύστημα των «διεφθαρμένων»…

Όλοι θυμόμαστε την ανεκδιήγητη πρόεδρο της Βουλής και τις σχετικές θεαματικά «θεσμικές» τοποθετήσεις της. Στον αντίποδα και επί ΣΥΡΙΖΑ (και με ομολογία φόνου!) αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί μια θεσμική, επίσης, λύση για να μην συμβεί αυτό το ασύλληπτο σκάνδαλο.

Ωστόσο, η ΕΡΤ για την οποία η κυβέρνηση έδωσε τον υπέρτατο αγώνα - και ενώ δεν μας έχει συνηθίσει στην …πολλή δημοκρατία -κάλυψε σε ένα αιφνίδιο κρετσέντο «θεσμικότητας» τη λήξη του συνεδρίου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Δεν θα κουραστούμε εδώ να επαναλαμβάνουμε το τι θα ακολουθούσε αν αυτό συνέβαινε με άλλη κυβέρνηση - «αντιδραστική»…

Εμβρόντητοι οι τηλεθεατές βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν λόγο προκλητικά διχαστικό που ζωντάνευε τον Εμφύλιο, το μίσος, την μισαλλοδοξία, όλη εκείνη την κακουργηματικά δραματική περίοδο, ως πολιτικό αίτημα.

Επειδή η Αριστερά παραδίδει μαθήματα με …συμβολισμούς, ένα είναι σίγουρο: μετέδωσε το συνέδριο των κακών γιατί είναι ασυγκράτητα δημοκρατική, είναι υπόδειγμα αντικειμενικότητας, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της πάνω σε ζητήματα δεοντολογίας!

Και υπό το πρίσμα αυτό, ας αγωνιστούμε για ακόμα περισσότερη Χρυσή Αυγή…

Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΧρυσή ΑυγήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα