Αυστραλία: Έξοδος από το Αφγανιστάν

Επιταχύνει η Αυστραλία την έξοδο των στρατιωτών της από το έδαφος του Αφγανιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ. Η Γκίλαρντ προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις δύο μέρες μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ και άλλες τρεις επαρχίες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους. Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ότι η απόσυρση των

στρατευμάτων θα ξεκινήσει εντός του έτους και θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013, χρονιά κατά την οποία θα διεξαχθούν εκλογές Αυστραλία. Ο προγραμματισμός αυτός μειώνει κατά ένα έτος την παραμονή των Αυστραλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, η αποχώρηση των οποίων είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2104.

Η Γκίλαρντ διευκρίνισε πως η σταδιακή απομάκρυνση των στρατευμάτων θα αρχίσει μόλις οι αφγανικές αρχές αναλάβουν την ευθύνη της ασφάλειας στην επαρχία Ουρουζγκάν, όπου υπηρετούν οι περισσότεροι από τους 1.550 Αυστραλούς στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα. Από το 2001 μέχρι σήμερα στο Αφγανιστάν έχουν χάσει τη ζωή τους 32 Αυστραλοί στρατιώτες.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα