Μειώνεται συνεχώς η διαφορά Ομπάμα- Ρόμνεϊ

Στις 4 ποσοστιαίες μονάδες έχει κλείσει η «ψαλίδα» της διαφοράς μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ. Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από περίπου ένα μήνα η διαφορά ήταν μέχρι και 11%!

Αναλυτικότερα, σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε ποσοστό 47% έναντι 43% του Ρόμνεϊ. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη στις αρχές Μαρτίου, ο Ομπάμα συγκέντρωνε 52% και ο Ρόμνεϊ

41%.

Παράλληλα, εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αξιολόγησε ως το πιο σημαντικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία αυτό των θέσεων εργασίας και της οικονομίας, με το 45% να αξιολογεί ως καλύτερες τις ικανότητες του Ρόμνεϊ στον τομέα αυτό, έναντι ενός 43% που αξιολογεί τον Ομπάμα ως ικανότερο στα θέματα αυτά.

Πάντως, η δημοτικότητα του Ομπάμα παραμένει σταθερή, με το ίδιο ποσοστό της τάξεως του 49% να εγκρίνει και να αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του στην προεδρία.

Εν τω μεταξύ, το επιτελείο του Ομπάμα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε 53 εκατ. δολάρια το Μάρτιο για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου ανέφεραν ότι συνολικά 567.000 άνθρωποι συνεισέφεραν στην εκστρατεία του. Η μέση προσφορά είναι λίγο πάνω από 50 δολάρια. Συνολικά, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει συγκεντρώσει περίπου 200 εκατ. δολάρια, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου ξόδεψε 75 εκατ. δολάρια για να δημιουργήσει τον μηχανισμό της προεκλογικής του εκστρατείας σε όλη τη χώρα.

Στον αντίποδα, ο εν δυνάμει αντίπαλός του, Μιτ Ρόμνεϊ, είχε συγκεντρώσει στα τέλη Φεβρουαρίου 75 εκατ. δολάρια, αλλά έχει ήδη δαπανήσει τα 66 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στο εσωκομματικό πεδίο.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα