SOS: Ψώρα στην Ειδομένη – Κίνδυνοι σε Ελληνικό-Πειραιά

Ο μίνι καύσωνας που θα επικρατήσει αύριο σε όλη την Ελλάδα δυσχεραίνει τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στους άτυπους καταυλισμούς στην Ειδομένη και τον Πειραιά, αλλά και στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στην Ειδομένη. Μάλιστα το πρωί άνθρωποι του Κέντρου μοίρασαν ενημερωτικά

φυλλάδια στους πρόσφυγες, προειδοποιώντας τους για τους κινδύνους, προτρέποντας τους να μετακινηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.
Κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες ανταποκρίθηκαν και με τρία λεωφορεία αναχώρησαν για τα Ιωάννινα και την Αθήνα, αν και η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει στην Ειδομένη, με την ελπίδα ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Κρούσματα ψώρας!

Στον καταυλισμό της Ειδομένης έχουν ήδη εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλες δερματικές παθήσεις. Επίσης, λόγω των αλλοιώσεων των τροφίμων που τους διατίθενται, υπάρχουν πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδων και δηλητηριάσεων.
Εστίες μολύνσεων αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, και τα στάσιμα νερά που υπάρχουν σε πολλά σημεία μέσα και έξω από τον καταυλισμό.

6.000 στο Ελληνικό

Την ίδια ώρα σε υγειονομική «βόμβα» μετατρέπεται το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου συνωστίζονται περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
«Φοβόμαστε ότι όσο αυξάνει η θερμοκρασία θα έχουμε εξάπλωση ασθενειών. Η συμφωνία για την παραμονή των προσφύγων στο αεροδρόμιο έχει λήξει, ωστόσο κανένας από την κυβέρνηση δεν μας έχει ενημερώσει για ποσό χρονικό διάστημα θα μείνουν ακόμα» δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
Κατήγγειλε δε ότι προχθές δεν μοιράστηκαν γεύματα στους πρόσφυγες με αποτέλεσμα να μείνουν νηστικοί!

Χάος και στον Πειραιά

Άθλιες είναι οι συνθήκες και στο λιμάνι του Πειραιά. Στις σκηνές και στον άτυπο καταυλισμό στους επιβατικούς σταθμούς των προβλητών Ε1, Ε2 και στην πέτρινη αποθήκη συνωστίζονται 3.734 πρόσφυγες με αποτέλεσμα να εγκυμονούν πολλοί υγειονομικοί κίνδυνοι εν όψει και της αυριανής αύξησης της θερμοκρασίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα