Απομακρύνεται το Grexit- Προς ολοκλήρωση το κύπελλο Ελλάδος

Έστω και στο παρά πέντε φαίνεται ότι βρέθηκε η λύση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού Grexit.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τον εκπρόσωπο της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, κατά την διάρκεια της οποίας καθορίστηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές από εδώ και πέρα.

Αναλυτικότερα,

συμφωνήθηκε η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και να αιτηθεί στον κ. Κοντονή την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, αίτημα το οποίο θα γίνει αποδεκτό.

Επιστολή από την FIFA

Για να συμβεί αυτό βέβαια ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε και έλαβε επιστολή με την οποία η FIFA δεσμεύεται

α) να ταξιδέψει στην Ελλάδα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αρμόδια επιτροπή της FIFA η οποία θα έχει ως αποστολή την πλήρη εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία

β) Η δημιουργία νομικού πλαισίου προκειμένου να είναι εφικτή η παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων για την πολύκροτη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα έχει πλέον την αρμοδιότητα να επιλαμβάνεται και για αδικήματα τα οποία έχουν διαπραχθεί πριν από το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα