Public Issue: Εννέα κόμματα στη Βουλή!

Το πολιτικό βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue (που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής) δείχνει ένα ολοκληρωτικά αλλαγμένο πολιτικό σκηνικό, με 9(!) κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή και όπως είναι φυσικό δεν εξασφαλίζει κανένα αυτοδυναμία.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής,

στην προτίμηση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτο κόμμα με 28%, ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΠΑΣΟΚ «παλεύει» με το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση καθώς συγκεντρώνουν από 11%, ενώ την 6η θέση διεκδικούν ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%, έπονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 4% και τέλος η Χρυσή Αυγή με 3,5%.

Δεν περνούν το κατώφλι εισόδου στη Βουλή του 3% η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, ενώ η αποχή φτάνει το 27,5%.

Σε ό, τι αφορά τα άλλα ερωτήματα της έρευνας, το 87% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση, ωστόσο, το 45% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Από την άλλη πλευρά, το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί.

Τέλος, πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα