Nέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη υπόσχεται ο Μώραλης

στον Νίκο Καραμάνογλου ([email protected])

«Ο Πειραιάς ψήφισε για να απαλλαγεί από το παρελθόν και να γυρίσει σελίδα», επισημαίνει εμφατικά ο νικητής του Α΄ γύρου των Δημοτικών εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης, μιλώντας αποκλειστικά στην «Αττική freepress».

Ο κ. Μώραλης δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του μετά τα

αποτελέσματα και πιστεύει ότι οι Πειραιώτες έδειξαν ότι δεν θέλουν να μείνουν πίσω, γι’ αυτό πίστεψαν σε αυτόν και τον εμπιστεύτηκαν! Θέλουν προοπτική, θέλουν το λιμάνι τους να ξαναποκτήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να γίνει μεγάλο. Ο ίδιος υπόσχεται στον Πειραιά ότι μπορεί να τα καταφέρει, καθώς και νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, και προοπτική, ενώ επισημαίνει ότι θα αφήσει πίσω του τις πρακτικές του παρελθόντος.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Μώραλη κλείνει με το κάλεσμα προς τους δημότες του Πειραιά «να στείλουμε όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα αλλαγής και δημιουργίας». Σημαντικό εδώ είναι να επισημάνουμε ότι ο κ. Μώραλης συγκεντρώνει το 32,9% των ψηφοφόρων στον Πειραιά, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος το 31,5%. Όσο για τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου, ο κ. Μώραλης τονίζει ότι «Η οξύτατη συκοφαντική του συμπεριφορά αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την κριτική μας για την αλαζονεία του, για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, για την διχαστική του πρακτική και για τον παλαιομοδίτικο κομματισμό του».

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις που έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στις ερωτήσεις της «Αττική freepress».

Πώς κρίνετε το αποτέλεσμα του Α΄ γύρου των εκλογών στον Πειραιά;

«Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες επικρότησαν, εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό μας ο οποίος ενώνει δυνάμεις πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές για να ξαναγίνει ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ. Εμείς είπαμε: ότι αντί να διοικούμε το Δήμο και να τον Διαφεντεύουμε… θέλουμε έναν Δήμο να δουλεύει για την πόλη και όχι για τον Δήμαρχο. Θέλουμε έργα, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας. Να ξαναγίνει ο Πειραιάς το πρώτο Λιμάνι στη Χώρα και οι Πειραιώτες να έχουν ευκαιρίες να βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή. Όσο για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο; Εκείνος υποστήριζε αλαζονικά μέχρι και την τελευταία εβδομάδα ότι κερδίζει τον Δήμο από την πρώτη Κυριακή. Θυμάστε τις δηλώσεις του. Έλεγε ότι όλοι οι πολίτες τον γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν και το έργο του, και γι’ αυτό θα τον εκλέξουν εκ νέου Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Aντί αυτού 7 στους 10 Πειραιώτες τον αποδοκίμασαν! Από εμάς οι συμπολίτες μας ανέμεναν μια αλλαγή, μια λύση, μια προσδοκία ανατροπής σε ό,τι μας στεναχωρεί στον Πειραιά μας και αυτή την βρήκαν στο πρόσωπό μου, στον συνδυασμό μας, στην ισχυρή μας ομάδα».

Πώς κρίνετε τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου την Κυριακή το βράδυ;

«Η οξύτατη συκοφαντική του συμπεριφορά από την Κυριακή το βράδυ αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την κριτική μας για τον τρόπο που διαφεντεύει το αξίωμα του Δημάρχου, για την αλαζονεία του, για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, για την διχαστική του πρακτική, για τον παλαιομοδίτικο κομματισμό του, αλλά και για την καθεστωτική του νοοτροπία».

Πού εντοπίζεται το κύριο πρόβλημα του Πειραιά;

«Η ανεργία έχει μπει σε κάθε σπίτι στα Καμίνια, στα Μανιάτικα, στο 2ο, το 3ο διαμέρισμα, σε όλον τον Πειραιά. Οι συμπολίτες μας βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την κρίση. Kάθε σπίτι έχει έναν άνεργο. Ο Πειραιάς από λιμάνι των μεγάλων δυνατοτήτων έγινε ένα αποκλεισμένο λιμάνι. Έγινε πέρασμα και όχι προορισμός, την ώρα που οι αφίξεις τουριστών είναι πολλαπλάσιες στο λιμάνι μας. Γειτονιές βρίσκονται βυθισμένες στη φτώχεια, περιουσίες απαξιώνονται συνεχώς, οι άνθρωποι νιώθουν να χάνουν ευκαιρίες ζωής. Και όσο συνέβαιναν αυτά, ο Δήμος ήταν απών. Δεν ανέλαβε ούτε μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Όλα αυτά μας οδήγησαν στην ανάγκη να διεκδικήσουμε τον Δήμο Πειραιά και κατά συνέπεια να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για κάθε Πειραιώτισσα και κάθε Πειραιώτη. Εμείς θέλουμε έναν Δήμο να δουλεύει για την πόλη και όχι για το Δήμαρχο.

Πώς κρίνετε το έργο του κ. Μιχαλολιάκου την προηγούμενη τετραετία;

«Ο κ. Μιχαλολιάκος προσπαθεί να πείσει ότι επί των ημερών του έγιναν πράγματα και θαύματα στον Πειραιά. Ότι “οι κουτσοί περπάτησαν και οι τυφλοί είδαν το φως τους”...Υποσχέθηκε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε υπογειοποιήσεις κεντρικών δρόμων. Δεν προχώρησε καμία! Υποσχέθηκε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε “Πολυχώρο Ψυχαγωγίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και στέγη σε πειραϊκούς συλλόγους ΑμεΑ”. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε ολοήμερο παιδικό σταθμό. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε πλήρη απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε κοινωνικό φαρμακείο. Δεν έγινε, σε αντίθεση με δεκάδες άλλους Δήμους που το έχουν κάνει ήδη πράξη! Ενώ δεσμεύθηκε, δεν αξιοποίησε τα μεγάλα ακίνητα του Δήμου… Πώς μπορεί να υπερηφανεύεται για έργο ένας δήμαρχος που απορρόφησε λιγότερο από το 10% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ; Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Μιχαλολιάκου».

Μια και αναφέρατε το θέμα των ΑμεΑ, ποιο είναι το πρόγραμμά σας για τα άτομα με αναπηρία;

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Με σεβασμό, εξυπηρέτηση, φροντίδα για τα άτομα με αναπηρία. Θα προχωρήσουμε σε έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας ειδικών ραμπών για άτομα με κινητικά προβλήματα, διασφαλίζοντας την ελεύθερη διέλευσή τους σε αυτά. Στα σχέδιά μας είναι η αναβάθμιση και ο ανασχεδιασμός της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 10 mini bus εξοπλισμένα με ράμπες, που θα συνδέουν την κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης.

Παράλληλα, θα διαμορφώσουμε τους ελεύθερους χώρους, μεριμνώντας για την πρόσβαση και παραμονή σε αυτούς των ΑμΕΑ, ενώ θα δώσουμε κίνητρα στους επαγγελματίες, ώστε να δημιουργούν χώρους προσβάσιμους σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Επίσης προτιθέμεθα να δημιουργήσουμε βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ, με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και να αναπλάσουμε τις υφιστάμενες παιδικές χαρές και να δημιουργήσουμε νέες, αλλά και χώρους άθλησης, προσαρμοσμένους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία εργαστηρίων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, η παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των ΑμΕΑ, η δημιουργία προγράμματος ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον για ΑμΕΑ, επεκτείνοντας το “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ΚΕΠ του Δήμου, που θα προσφέρουν κατ’ οίκον εξυπηρέτηση στα ΑμΕΑ και στα άτομα που τα φροντίζουν. Σε τελική ανάλυση όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν σε μία ανθρώπινη πόλη».

Παρόλα αυτά ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι έκανε περισσότερα από όσα άλλοι Δήμαρχοι στην Ελλάδα;

«Ο κ. Μιχαλολιάκος συνειδητά βάζει τον πήχη χαμηλά. Για να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, συγκρίνει τον Πειραιά με μικρές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Είναι ο Πειραιάς μια επαρχιακή κωμόπολη; Υποτιμά τους Πειραιώτες και τις δυνατότητες τους. Τον Πειραιά πρέπει να τον συγκρίνουμε με άλλα λιμάνια της Ευρώπης. Ο Πειραιάς πρέπει και οφείλει να συγκριθεί με πόλεις όπως το Ρότερνταμ και το Λίβερπουλ, η Αμβέρσα και η Βαρκελώνη. Αυτός είναι και ο στόχος του Πειραιά Νικητή. Ο Πειραιάς να αναδειχθεί σε πρώτο λιμάνι της Ευρώπης. Ένα λιμάνι που θα εγγυηθεί την οικονομική ευημερία των κατοίκων του με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναδιανομή στους κατοίκους του πλούτου που θα παράγει».

Ποια είναι η βασική σας πρόταση για τον Πειραιά; Τι χρειάζεται πρωτίστως σήμερα η πόλη;

«Ανάπτυξη!!! Και πάλι Ανάπτυξη! Που σημαίνει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους νέους. Δεν μιλάμε για κάτι ανέφικτο, ο Πειραιάς έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης στη Μεσόγειο, η οποία έχει μείνει ανεκμετάλλευτη. Παγκοσμίως τα λιμάνια αποτελούν πόλο έλξης για τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό και κατά συνέπεια δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Πώς θα το πετύχετε;

«Μέσα από τη στρατηγική μας για τη μετατροπή του Πειραιά σε Διεθνές Κέντρο για τη Ναυτιλία και Παγκόσμιο Κέντρο Ναυταθλητισμού. Επίσης στόχο έχουμε να μετατραπεί ο Πειραιάς στο μεγαλύτερο κέντρο εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Παράλληλα, στο πρόγραμμά μας υπάρχει σαφές σχέδιο για την αναγέννηση των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και την ενίσχυση των νέων από τις θέσεις που θα δημιουργηθούν. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με υποστηρικτικές δράσεις, τη στήριξη των ανέργων με υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και την εκπαίδευσή τους σε ναυτικά επαγγέλματα. Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να έχει μια δουλειά, για κάθε Πειραιώτη».

Και σε επίπεδο γειτονιών τι θα κάνετε; Ποιο είναι το σχέδιο σας;

«Στόχος μας είναι να ζωντανέψει η ζωή στον Πειραιά, μέσα από το ζωντάνεμα των γειτονιών του. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε και δεσμευόμαστε για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών για τα παιδιά μας σε κάθε γειτονιά.. Δεσμευόμαστε για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γειτονιά, για την κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα την αναβάθμιση σε σύγχρονο στάδιο του Θεμιστόκλειου. Θα δημιουργήσουμε έναν μεγάλο παιδότοπο στο Φάληρο. Στο πρόγραμμά μας ξεχωριστή θέση κατέχουν ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Σκοπεύουμε στη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κάθε γειτονιά, καθώς και στην ανακαίνιση και δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων. Θα στηρίξουμε και τις μητέρες, δημιουργώντας περισσότερους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γειτονιάς».

Και ποια είναι η θέση σας για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά;

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του Λιμανιού ως κύριου άξονα για την ανάπτυξη της πόλης. Απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του Δήμου στην διοίκηση του ΟΛΠ στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών λιμένων. Αρνούμαστε τον ακρωτηριασμό της πόλης μας και τον αποκλεισμό από τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουμε αποφασιστικά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της πόλης. Η αξιοποίηση του λιμανιού πρέπει να αφορά τους πολλούς. Συναποφασίζουμε για το αναπτυξιακό μας μέλλον. Εξασφαλίζουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, τη δημιουργία νέων και διεκδικούμε δημόσιους χώρους που θα αποδοθούν προς χρήση στους κατοίκους του Πειραιά. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση και παράλληλα δέσμευση για το μέλλον του λιμανιού. Λόγια καθαρά και σταράτα, δίχως υποσημειώσεις και αστερίσκους».

Keywords
θεσεις εργασιας, θεσεις, το φως, ησαπ μετρο, πειραιας, μιχαλολιάκος, λύση, φως, φαρμακεια, αμεα, συγκοινωνιες, mini, bus, ησαπ, μετρο, τραμ, κεπ, πήχη, σημαίνει, ολπ, γνώμονα, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, αλλαγη ωρας, ελλαδα, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μιχαλολιάκος, η ζωη, κομματα, αποτελεσματα, νικητη, το θεμα, ακινητα, αμεα, βαρκελωνη, δουλεια, θαλασσα, θαυματα, θεμα, καθημερινη, κεπ, ολπ, πλαισιο, προγραμμα, φτωχεια, φως, ωρα, αθλητισμος, αμβερσα, αναγεννηση, ανεργια, αναπηρια, ατομα με ειδικες αναγκες, αφιξεις, βραδυ, γειτονια, γινει, γνώμονα, δημος, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, δειχνει, εγινε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκρηκτικο, ελξης, εβδομαδα, εργα, εξυπηρετηση, επαγγελματα, ευημερια, ευρωπη, ζωη, ζωης, ιδιο, υπηρεσιες, λιβερπουλ, λύση, λογια, ναυτιλια, νεες θεσεις εργασιας, νικο, νοσοκομεια, παιδια, προβληματα, προγραμματα, ροτερνταμ, σιγουρος, σπιτι, συγχρονο, σχεδια, σχεδιο, το φως, φαληρο, φαρμακειο, απων, bus, δημοτικα, δικαιωμα, ειπαμε, ερωτησεις, χωρα, κυριακη, μεινει, mini, πήχη, σημαίνει
Τυχαία Θέματα