Προβάδισμα 3,2% δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ειδικότερα,

στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ με 3,2%. Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2% η ΔΗΜΑΡ και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7% , λευκό/άκυρο προτίθεται να ψηφίσει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.

Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή διαφορά.

Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα