H Θάλια Μήτση κατήγγειλε την ΕΠΟ για διακρίσεις επειδή είναι γυναίκα

Καταγγελία κατά της ΕΠΟ για ρατσιστική συμπεριφορά και διακρίσεις στις αξιολογήσεις λόγω φύλλου κατέθεσε η Θάλια Μήτση.

Η διεθνής ρέφερι από τον Πειραιά έχει κάνει καταγγελία στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, αλλά και στην οργάνωση FARE που συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε θέματα διακρίσεων.

Η Μήτση, διεθνής διαιτητής με συμμετοχή

σε πολλά τουρνουά γυναικών στο εξωτερικό, επί μία πενταετία περίπου ήταν στον πίνακα της Β' εθνικής και υποψήφια ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, όπου είχε χρησιμοποιηθεί ως 4η.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια ο λόγος που δεν προήχθη στη μεγάλη κατηγορία παρά το γεγονός ότι είχε καλές βαθμολογίες ήταν το ότι είναι γυναίκα. Αυτό, μάλιστα, το είχε δηλώσει πρόσφατα και σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον Alpha.

Τη φετινή σεζόν η Μήτση δεν έχει αξιολογηθεί σε κάποια κατηγορία και σφυρίζει στα τοπικά του Πειραιά, με την ίδια να τονίζει πως αυτό γίνεται χωρίς λόγο.

Από την πλευρά της η επιτροπή διαιτησίας διατείνεται ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο, αφού η Μήτση δεν πέρασε τις γραπτές εξετάσεις στο σεμινάριο της κατηγορίας της και δεν έβγαλε τα ανδρικά τεστ.

Αντίθετα έβγαλε α γυναικεία και έγραψε εξετάσεις με τους υποψήφιους διαιτητές της Δ' εθνικής.

Επειδή, όμως, η Πειραιώτισσα ρέφερι έχει φτάσει το θέμα στα διεθνή όργανα και αν η ΕΠΟ κριθεί ένοχη για ρατσιστική συμπεριφορά κινδυνεύει με αυστηρές κυρώσεις έχει προγραμματιστεί συνάντηση των δύο πλευρών, μήπως και βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

πηγη:filathlos

Keywords
Τυχαία Θέματα