Facebook, Twitter και τώρα Pinterest!

Στην αρχή γνωρίσαμε το Facebook, στη συνέχεια το δυναμικό και εύχρηστο Twitter, ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσουμε ακόμη ένα κοινωνικό δίκτυο που ήρθε για να μείνει... Το Pinterest!

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, το Pinterest βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, καθώς το μήνα Φεβρουάριο κατέγραψε 17.8 εκατομμύρια unique visitors μόνο στις ΗΠΑ,

ανάμεσα στους οποίους και ο Barack Obama.

Το συγκεκριμένο social network γνώρισε τεράστια επιτυχία, καθώς κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τους χρήστες των social media και να διεκδικήσει τη θέση του στο χώρο, διαψεύδοντας ταυτόχρονα όσους πίστεψαν ότι μετά τα δύο μεγάλα κοινωνικά δίκτυα δεν θα μπορέσει κάποιο άλλο να διακριθεί.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Experian, το Pinterest αποτελεί αυτή τη στιγμή το τρίτο δημοφιλέστερο social network στον κόσμο, εκτοπίζοντας πανίσχυρες ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως τα LinkedIn, Tumblr και Google+.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Pinterest βρισκόταν στη 10η θέση της κατάταξης, εκπλήσσοντας πάρα πολλούς με την επιτυχημένη πορεία του. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Φεβρουάριο, το Pinterest είδε την κίνηση του να αυξάνεται κατά 50% και δικαιωματικά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση.

Οι χρήστες του Pinterest ξοδεύουν κατά μέσο όρο 89 λεπτά το μήνα στο site, αριθμός που υστερεί σημαντικά των 405 λεπτών του Facebook, αν και φυσικά είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συγκρίσεις. Δεν παύει όμως να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, που μπορεί να “απειλήσει” την παντοδυναμία του Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα