Παραλύει η Ελλάδα - 48ωρη γενική απεργία λόγω ασφαλιστικού

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα, λόγω της γενικής απεργίας, που εξήγγειλαν για σήμερα και αύριο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων.

Με διαδικασίες

fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.-ΑΝΕΛ. Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων φορολογικής πολιτικής.

Στο μεταξύ με ψηφισμένο το νόμο για το ασφαλιστικό θέλει να πάει στο κρίσιμο για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κάλεσμα ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και από το ΠΑΜΕ: Την Παρασκευή το πρωί στην Ομόνοια, το Σάββατο το απόγευμα στην Ομόνοια και την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα