8ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης που συνδέει τους δρομείς με τους ευρύτερους κοινωνικούς στόχους της διοργάνωσης, συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων(ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τα παιδιά με αναπηρία και διαδίδοντας το σημαντικό έργο της.

Φετινός στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση του θεσμού της ΕΛΕΠΑΠ «ΔΩΡΕΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ», που υποστηρίζει παιδιά με αναπηρίες που

προέρχονται από οικονομικά αδύνατες οικογένειες, καλύπτοντας το ετήσιο κόστος του θεραπευτικού τους προγράμματος.

Έτσι, οι συμμετέχοντες στον Αγώνα Δρόμου 1.000 μέτρων Κοινωνικής Προσφοράς θα μπορούν να καταβάλουν χρήματα για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ. Επίσης, στους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο Δρόμο και στους Δρόμους 5χλμ και 10χλμ θα δίδεται η δυνατότητα να καταβάλουν προαιρετικά το ποσό των 5ευρώ επιπλέον, υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ.

Οι συμμετέχοντες δρομείς με την Ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του παραπάνω σκοπού, αφού μέρος του ποσού της ομαδικής συμμετοχής θα αποδοθεί στην ΕΛΕΠΑΠ.

Τον Μαραθώνιο διοργανώνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10χλμ. και 5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς. Στον αγώνα των 1.000μ. ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον μπορούν να συμμετάσχουν και όλες οι ηλικίες συμβολικά για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα