Αλέκος Συσσοβίτης: Πρέπει να απομυθοποιήσουμε την ψυχανάλυση

16:40 30/1/2012 - Πηγή: EnterTV

Ο Αλέκος Συσσοβίτης,  φέτος πρωταγωνιστεί σε μια ανατρεπτική παράσταση, που προκαλεί με τις ακραίες και αμφισβητούμενες θέσεις που διατυπώνει ο συγγραφέας του έργου.  Μεταξύ άλλων στην παράσταση κανιβαλίζονται οι ψυχαναλυτές και αμφισβητείται το τι μπορούν να προσφέρουν σε έναν άνθρωπο. Ο ηθοποιός, εξέφρασε την προσωπική του άποψη πάνω σε αυτό το ζήτημα.
«Κάθε άνθρωπος είναι πολυπρισματικός και έχει την τάση να ζει τις πολλές πλευρές του, κάτι που μ’ αρέσει , αρκεί να μη γίνεται εις βάρος άλλων. Ο ηθοποιός βέβαια έχει την ομπρέλα του θεάτρου: δηλαδή το άλλοθι να μεταμορφωθεί ακόμα

και σε δολοφόνο, χωρίς επιπτώσεις. Συχνά οι σκοτεινές πλευρές των ρόλων εκφράζουν τις δικές μας αλήθειες. Ακούγεται σκληρό, όμως αφού ταυτιζόμαστε μ’ αυτές, σημαίνει ότι τα σκοτάδια υπάρχουν και μέσα μας… Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεχωρίσουμε τους ψυχαναλυτές από τους ψυχιάτρους, που χρησιμοποιούν αγωγές φαρμακευτικές. Η χημεία κάνει τη διαδρομή της, όμως η σκέψη δεν επηρεάζεται. Όσον αφορά την ψυχανάλυση , θα ήταν άδικο να την ακυρώσουμε, όμως πρέπει να την απομυθοποιήσουμε. Προσωπικά νιώθω  ότι αν ανοίξω το εγώ μου και τα αυτιά μου στους γύρω μου, θα πάρω μια πολύ καλύτερη κατεύθυνση  από εκείνη που θα έπαιρνα στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή. Να αλλάξω 100 % δεν πρόκειται. Ο άνθρωπος μπορεί να βελτιωθεί, όμως δεν είναι πλασμένος για να αλλάξει.»

Πηγή : Real

Keywords
Τυχαία Θέματα