Συνέδριο Google I/O 2012: Καταιγισμός ειδήσεων!

Νέα έκδοση Android, Nexus Tablet στα 199 δολ. και γυαλιά βγαλμένα από το μέλλον κυριάρχησαν στην πρεμιέρα του φετινού συνεδρίου της Google για developers.

Τα μάτια των απανταχού φίλων της τεχνολογίας είναι στραμμένα για τρεις μέρες (27/6 έως 29/6) στο Moscone Center, στο San Francisco των ΗΠΑ,

όπου η Google παρουσιάζει τις εξελίξεις στα πολλά και διάφορα projects με τα οποία ασχολείται, με πρωταγωνιστική θέση φυσικά να κατέχει το Android.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, το Android έφτασε τις 400.000.000 συσκευές φέτος, τετραπλασιάζοντας την εγκατεστημένη βάση του σε σχέση με πέρυσι (100.000.000 συσκευές). Καθημερινά ενεργοποιούνται πάνω από 1.000.000 συσκευές, ενώ το κατάστημα εφαρμογών Google Play απαριθμεί περισσότερες από 600.000 εφαρμογές. Οι εγκαταστάσεις τους μάλιστα σε όλες τις παραπάνω συσκευές, αγγίζουν τα 20 δισ.! Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε πως το Google Play θα διαθέτει ταινίες και σειρές προς αγορά (και όχι μόνο προς ενοικίαση) καθώς και περιοδικά (δυστυχώς όχι ακόμα για τη χώρα μας).  Και επειδή οι ενημερώσεις των εφαρμογών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, η Google εγκαινιάζει τη δυνατότητα Smart App Updates ώστε ο χρήστης να μην κατεβάζει ολόκληρη την εφαρμογή σε κάθε νέα ενημέρωση, αλλά μόνο το μέρος της που άλλαξε. Η εν λόγω λειτουργία θα είναι προσβάσιμη από κινητά με Android 2.3 και άνω.

Android 4.1 Jelly Bean

Πιστή στις… γλυκές ονομασίες της, η Google παρουσίασε το διάδοχο του Android 4.0 Ice Cream Sandwich χαρίζοντάς του την κωδική ονομασία Jelly Bean.  Η σημαντικότερη διαφορά της 4.1 έκδοσης του Android έγκειται στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήσης. Το user interface έχει γίνει ακόμα πιο γρήγορο, ρευστό και ομαλό σαν… βούτυρο όπως δηλώνει η εταιρεία, μιας και βάφτισε Project Butter την συντονισμένη προσπάθεια που κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις βελτιώσεις.

Σκοπός είναι η μηχανή να περιμένει πάντα σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις επιθυμίες του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος να περιμένει τη μηχανή να ανταποκριθεί στις προσταγές του… αγκομαχώντας. Σημαντικές αλλαγές  θα δείτε και στα animations των home screens, στα οποία έχει επιτευχθεί ακόμα πιο ομαλή και ρευστή κίνηση.

Παράλληλα, επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση widgets ακόμη και σε μία γεμάτη αρχική οθόνη, καθώς γίνεται αυτόματη αναδιάταξη των εικονιδίων σε άλλες οθόνες ή αλλαγή μεγέθους των υπόλοιπων widgets προκειμένου να χωρέσει η νέα σας επιλογή.

Εμπλουτισμένες εμφανίζονται και οι ειδοποιήσεις (notifications) στο Jelly Bean, με έμφαση τους εκτεταμένες πληροφορίες των ειδοποιήσεων του Gmail, προκειμένου να μπορείτε να πραγματοποιήσετε αρκετές λειτουργίες (τους +1 στο Google+) χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ψηφιακός βοηθός Google Now. Εξοπλίζει με επιπλέον «νοημοσύνη» smartphones και tablets, καθώς τα βοηθά να εκπαιδευτούν από τις συνήθειές σας και να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους. Ενημέρωση προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντά σας (πχ την αγαπημένη σας ομάδ

Keywords
Τυχαία Θέματα