Energy Sistem Neo 10 tablet

Από την ισπανική Energy Sistem μας έρχεται το δεκάιντσο τετραπύρηνο tablet Neo 10, το οποίο διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής του και τα ισορροπημένα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Παίρνοντας κανείς στα χέρια του την εντυπωσιακή συσκευασία συνειδητοποιεί αμέσως πως δεν πρόκειται για ακόμα ένα από τα αναρίθμητα tablet χαμηλών προδιαγραφών. Το Neo

10 δεν πέφτει στις παγίδες των οικονομικών tablet, καθώς διαθέτει έναν διόλου ευκαταφρόνητο Quad Core ARM Cortex A7 1.2GHz επεξεργαστή ο οποίος σε συνδυασμό με το 1GB DDR3 RAM υπόσχεται μια εμπειρία χρήσης απαλλαγμένη από εκνευριστικές καθυστερήσεις και κολλήματα. Οι φίλοι του gaming θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως της υπηρεσίες της GPU SGX544MP2, μιας και επιτρέπει στην ταμπλέτα της Energy Sistem να ανταπεξέρχεται με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια ακόμα και στα πλέον απαιτητικά παιχνίδια. Η 10.1″ IPS TFT-LCD οθόνη υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 800 pixels και δεν αφήνει περιθώρια παραπόνων τόσο για την φωτεινότητά της όσο και για την άνεση θέασης από οποιαδήποτε γωνία. Σε αντίθεση με ανταγωνιστικές οικονομικές λύσεις, το Neo 10 όχι μόνο υποστηρίζει το επίσημο κατάστημα εφαρμογών του Android, το Google Play, αλλά έρχεται εξοπλισμένο και με την έκδοση 4.4 Kit Kat του δημοφιλούς λειτουργικού. Τα 8 GB αποθηκευτικού χώρου μπορεί να φανούν λίγα για τους πιο απαιτητικούς, πρόβλημα όμως που ξεπερνιέται εύκολα με την αγορά μιας φθηνής κάρτας microSD-HC/XC (μέχρι 64GB).

Οι κάμερες έχουν μάλλον τυπικό ρόλο, μιας και η μπροστά κάμερα είναι μόλις 0.3Mpixels, ενώ η κύρια διαθέτει την φτωχή για την εποχή μας ανάλυση των 2Mpixels. Το γεγονός αυτό βέβαια δύσκολα μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά της συγκεκριμένης συσκευής, μιας και το ρόλο της φωτογραφικής μηχανής έχει μονοπωλήσει εδώ και χρόνια το smartphone μας. Το βάρος των 620 γρ. δεν κατατάσσει το Neo 10 μεταξύ των ελαφρύτερων tablet της αγοράς, δίχως ωστόσο αυτό να επηρεάζει αισθητά την απόλαυση της χρήσης του.

Τέλος, μερικές από τις λεπτομέρειες που εκτιμήσαμε στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι έξοδος HDMI για σύνδεση με την τηλεόρασή σας και η ενσωμάτωση προσαρμογέα στη συσκευασία για να συνδέσετε εξωτερικές USB συσκευές όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι ή ακόμα και εξωτερικό σκληρό δίσκο. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε τη σπάνια για το χώρο των tablets τριετή εγγύηση!

Χαρακτηριστικά

Οθόνη: 10.1″ IPS TFT-LCD, 16:9, ανάλυσης 1280 x 800 pixels

Επεξεργαστής: Quad Core ARM Cortex A7 1.2GHz επεξεργαστής με GPU SGX544MP2

Μνήμη: 1 GB MB RAM DDR3

Αποθηκευτικός χώρος: 8 GB επεκτάσιμος με κάρτες microSD-HC/XC (μέχρι 64GB)

Κάμερες: Οπίσθια κάμερα 2Mpixel και κάμερα 0.3Mpixel στην πρόσοψη

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0

Extras: 720p HDMI έξοδος, ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνο, USB-Host λειτουργία, αισθητήρες κίνησης & εγγύτητας

Μπαταρία: 6000 mAh

Λειτουργικό: Android 4.4 Kit Kat

Διαστάσεις: 26,2 x 17,2 x 1 εκατ.

Βάρος: 620 γρ.

Εγγύηση: 3 χρόνια

Ενδ. τιμή: 174€

Στη συσκευασία θα βρείτε επίσης:

USB 2.0 καλώδιο υψηλής ταχύτητας για σύνδεση με PC

• Καλώδιο USB HOST για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές USB

• AC/DC φορτιστή (Europlug) 100-240VAC 50-60Hz

• Εγχειρίδιο χρήσης

Keywords
Τυχαία Θέματα