Πωλείται μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο!

5.700 σπάνια games και 50 retro κονσόλες!

Όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης μας traixz1994, ο EBay Seller Reel.Big.Fish αποφάσισε να πουλήσει όλη του την συλλογή από retro games η οποία αποτελείται από 5.600 παιχνίδια και

50 κονσόλες! Το κόστος που έβαλε σε αυτή την αγγγελία είναι τα 164.000 δολάρια, δηλαδή 134.000 ευρώ!

Δείτε αναλυτικά την αγγελία στο Ebay την οποία έχουν στην Watchlist 6000 άτομα και παρακολουθούν 300 άτομα την ώρα.

Θυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη gaming συλλογή στον κόσμο αποτελείται από 12.000 games και πουλήθηκε για 750.000 δολάρια. Φαινομενικά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι "ο Reel.Big.Fish έκανε καλή τιμή" (καθώς αν πουλούσε 11.200 games θα τα έδινε για 328.000 δολάρια). Στην πράξη, αν διαιρέσουμε με πρόχειρο υπολογισμό 160.000 δολάρια δια 5.600 games μας βγάζει μέσο όρο 28,5 δολάρια το παιχνίδι, ενώ 4.000 δολάρια δια 50 κονσόλες μας κάνει 80 δολάρια ανά κονσόλα.

Σε αυτό το excel αρχείο μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα από games και κονσόλες.

Όπως θα διακρίνατε σωστά, ο Reel.Big.Fish έχει ότι υπάρχει από Nintendo και Sega από 80s και 90s. Οι κονσόλες τρίτης γενιάς και μετά έχουν πολύ μικρή αξία με εξαίρεση κονσόλες που δεν πούλησαν άρα κυκλοφορούν σε ελάχιστα κομμάτια (βλέπε Virtual Boy ή Jaguar). Ο πωλητής δεν έχει καν τις πολύ σπάνιες κονσόλες στη συλλογή του όπως το Magnavox Odyssey, η πρώτη κονσόλα κόστους 350 δολαρίων. Επίσης, πολλά από τα games που πουλάει από NES, SNES, Master System και Mega Drive έχουν σήμερα πολύ μικρή αξία στο Ebay. Το ίδιο και τα games του Atari που λόγω της τρελής παραγωγής που γινόταν τότε (με το κραχ των video games στις αρχές των 80s) κυκλοφορούν για ψωροδολάρια ακόμα και σφραγισμένα.

Πρακτικά λοιπόν, ένας πλούσιος που θέλει να χτίσει συλλογή του γρήγορα θα μπορούσε να αγοράσει την συγκεκριμένη για να γλιτώσει τα μεταφορικά σε περίπτωση που -υπό άλλες συνθήκες- αγόραζε ανά δόσεις. Μακάρι να πωλούνταν μαζί...και οι βιβλιοθήκες. Βλέπετε, ο τύπος έχει τόσο μεράκι, που κάθε βιβλιοθήκη του έχει το λογότυπο της κονσόλας ή της εταιρείας. Ένας σωστός συλλέκτης πρέπει να ξέρει να ταξινομεί την συλλογή του όπως πρέπει.

Αν θέλετε να δείτε συλλογές από κοντά τότε παρακολουθήστε το Game Maniacs. To τελευταίο επεισόδιο (21) έχει ανέβει από τα Χριστούγεννα ενώ την άλλη εβδομάδα έρχεται το επεισόδιο 22. Αν είστε συλλέκτης τότε για συμμετοχές στέλνετε τα emails σας στο [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα