Ζουμερές & πεντανόστιμες! Συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητά λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Φοβάσαι τη μοσχαρίσια μπριζόλα και το πόσο «σκληρή» θα σου βγει; Μην ανησυχείς! Ακολούθησε τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη και συνόδεψέ τη με ψητά λαχανικά.

Υλικά

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα χωρίς κόκαλο250 γραμμ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια300 γραμμ. καρότα, κομμένα στα 4 κατά μήκος3 κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 43 στικ σέλερυ, κομμένα στα 2 και κατά μήκος2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας βούτυροΑλάτι & πιπέρι1 κλωνάρι δενδρολίβανοΘυμάρι

Για το πέστο μαϊντανού

1 μικρό μάτσο μαϊντανό40 γραμμ. κάσιους
ανάλατα1 μικρή σκελίδα σκόρδο5 κουταλιές της σούπας λάδιΧυμό από 1 λεμόνι3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάναΠιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τη ρίζα της σελινόριζας και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα γύρω γύρω και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα καρότα και το σέλερι σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία στρώση. Ψήνουμε για 45 λεπτά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 ή 2 φορές, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και να πάρουν χρώμα.

Για την πέστο μαϊντανού: Στο μεταξύ φτιάχνουμε την πέστο. Χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και μετά βάζουμε το μαϊντανό, το χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία. Ρίχνουμε μέσα τα κάσιους και χτυπάμε. Βάζουμε και την παρμεζάνα και πιπέρι. Προσαρμόζουμε το πόσο πηχτό είναι, προσθέτοντας λίγο ακόμα λάδι ή νερό αν θέλουμε.

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε το κρέας μας με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε και 1 κουταλιά βούτυρο, δενδρολίβανο και θυμάρι και αλείφουμε τις μπριζόλες έτσι ώστε να πάρουν επιπλέον άρωμα και μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά σκεπασμένα. Σερβίρουμε τα λαχανικά δίπλα από τα φιλέτα που τα κόβουμε λεπτές φέτες μαζί με το πέστο.

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Ζουμερές & πεντανόστιμες! Συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητά λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα