Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 3-0 από το Αγρίνιο στο ντεμπούτο του Βλάνταν Ίβιτς

Ένας άλλος ΠΑΟΚ, μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη του μακριά από τη Τούμπα μέσα στο 2016, επικρατώντας του κακού Παναιτωλικού με 3-0.

Τι και αν ήταν ξανά γεμάτος απουσίες; Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο Αγρίνιο να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό με εντελώς διαφορετική ψυχολογία και τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο αντί του Ιγκόρ Τούντορ. Αυτή η αλλαγή

ψυχολογίας φάνηκε ξεκάθαρα, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν.

Πέτυχαν δύο γκολ, έχασαν ευκαιρίες για ακόμα τρία τουλάχιστον και βάζοντας και ένα στο δεύτερο πήραν εύκολα τη νίκη και επέστρεψαν στην 4η θέση ξεπερνώντας τον Πανιώνιο. Στον αντίποδα οι Αγρινιώτες πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τον Δικέφαλο. Μετά την ήττα αυτή, έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να πετύχουν το... θαύμα για την πεντάδα ή και την εξάδα που αν δεν πάρει την άδεια ο Πανιώνιος δίνει τη θέση για τα πλέι οφ.

Με τον Ίβιτς να κατεβάζει την ομάδα του με 4-3-3 οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πολύ δυνατά και στα πρώτα 18 λεπτά είχαν χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες, την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν καταφέρει να περάσουν ούτε τη σέντρα καλά-καλά.

Ο Κυριακίδης νίκησε Πέλκα και Αθανασιάδη, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε προ κενής εστίας να πλασάρει σωστά με το αριστερό και έτσι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να περιμένει μέχρι το 22' για να ανοίξει το σκορ. Ο Βίτορ έφυγε στην επίθεση ως κρυφός επιθετικός γύρισε στον Κλάους και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τελείωσε ουσιαστικά το ματς, όταν στο 39' έφυγε από σωστή θέση, εκμεταλλεύτηκε τη νέα ασίστ του Βίτορ και νικώντας τον Κυριακίδη έκανε το 0-2.

Το δεύτερο μέρος στο Αγρίνιο έγινε για να γίνει. Ο αγωνιστικός χώρος από την συνεχή βροχή ήταν σε κάκιστη κατάσταση και είναι ευτυχία το ότι δεν τραυματίστηκε κανένας. Στο όποιο ματς έγινε, όλα κρίθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Συγκεκριμένα στο 68' ο Μουνιός μπήκε στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Κοροβέσης έδωσε τη χαριστική βολή στον Παναιτωλικό (0-3). Αυτές οι δύο φάσεις ήταν όλο το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο, ένα ημίχρονο που έγινε σε έναν αγωνιστικό χώρο λίμνη και που ίσως θα μπορούσε να διακοπεί αν όχι συνολικά, έστω για λίγα λεπτά.

MVP: Έβαλε δύο γκολ ενώ ήταν σε όλες τις φάσεις. Ο λόγος για τον Στέφανο Αθανασιάδη ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού κάνοντας τα πάντα...

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν (75' Βασιλείου), Μάκος, Κούσας, Μύγας, Φερέιρα (46' Χαντάκιας), Μουνιός, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μαρκόβσκι, Ουάρντα (80' Ρουμπουλάκου).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ (85' Μαλεζάς), Κίτσιου, Τζιόλης, Χαρίσης, Κάτσε, Πέλκας (59' Κοροβέσης), Μυστακίδης (90' Δημητριάδης), Αθανασιάδης.

The post Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 3-0 από το Αγρίνιο στο ντεμπούτο του Βλάνταν Ίβιτς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα