Τα… ξεκατινιάσματα και τα τελευταία νέα των «αιωνίων» πριν το ντέρμπι – Με Αλαφούζο στο Φάληρο ο ΠΑΟ

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αλλά σε ένα ντέρμπι αιωνίων δεν χρειάζεται καμία ομάδα «χειροπιαστό» κίνητρο για να δώσει το 100%.

Πόσο μάλλον στο σημερινό, το οποίο βρίσκει τις σχέσεις των διοικήσεων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο χείριστο δυνατό σημείο, όπως διατράνωσαν αμφότερες μέσω ανακοινώσεων, πριν από τη σημερινή αναμέτρηση του Φαλήρου (19:30).

Αρχικά, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

ανέλυσε τους λόγους που ζητά την εξαίρεση του τέταρτου διαιτητή, Σταύρου Μάνταλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ισχυριστεί πως ο Μάνταλος απέβαλλε εσκεμμένα τον Ζέκα στο παιχνίδι με την Ξάνθη για να χάσει ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο για τον προημιτελικό κυπέλλου.

Ακολούθησαν οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις, που έριξαν λάδι στη φωτιά, πυροδοτώντας επιπλέον το κλίμα. Αρχικά ο Ολυμπιακός επικαλέστηκε βάσιμες πληροφορίες ότι ορισμένα επί πληρωμή άτομα εκτός «ερυθρόλευκης» οικογένειας θα επιχειρήσουν να διακόψουν το ντέρμπι προκαλώντας επεισόδια! Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα κάνοντας λόγο περί δήθεν προβοκάτσια, χαρακτήρισε τους διοικούντες τον Ολυμπιακό ανίκανους να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και τους συνέστησε να μην κρίνουν με βάση τις δικές τους πρακτικές τη συμπεριφορά των άλλων...

Ενδεικτικό του πόσο σημαντικό θεωρούν στον Παναθηναϊκό ένα θετικό αποτέλεσμα, είναι το γεγονός της επίσκεψης του προέδρου της ΠΑΕ στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή και η πρόθεση του να την ακολουθήσει στο Φάληρο.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» πέρασε από το ξενοδοχείο το βράδυ του Σαββάτου και είχε τετ-α-τετ με τον Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και με παίκτες, θέλοντας να τους «ντοπάρει» ψυχολογικά και να δώσει σύνθημα νίκης.

Την Κυριακή αναμενόταν να είναι από νωρίς στο ξενοδοχείο για να συναντήσει την αποστολή και να αναχωρήσει μαζί της για το Φάληρο, προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην ομάδα.

Πάντως, το σενάριο που κυκλοφόρησε ότι θα καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, διαψευδόταν το βράδυ του Σαββάτου.

Σίλβα: Μόνο νίκη, θα παίξουμε με ψυχή

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από αγωνιστική απραξία, καθώς ο προγραμματισμένος αγώνας του την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή αναβλήθηκε για τουλάχιστον 30 ημέρες, λόγω του τεταμένου κλίματος στη συμπρωτεύουσα μετά τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που δεν τελείωσε ποτέ.

Ο Μάρκο Σίλβα υποστήριξε πάντως ότι αυτή η απραξία δεν θα επηρεάσει την ομάδα του και υπογράμμισε το κίνητρο της παρότι ο τίτλος έχει κριθεί: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε γιατί πάνω από όλα θέλουμε να αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές. Είμαστε, λοιπόν, γεμάτοι όρεξη και ανυπομονησία. Ο αντίπαλος αξίζει τον σεβασμό μας, ο αγώνας θα είναι δύσκολος, όμως η ομάδα μας είναι πανέτοιμη και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς ο Σίλβα για τα στοιχεία που κρίνουν συνήθως τέτοιου είδους ντέρμπι, είπε: «Στα παιχνίδια αυτά χρειάζεται η εξυπνάδα, το καθαρό μυαλό, η ηρεμία. Προσπαθώ να περάσω στους ποδοσφαιριστές μου να είναι ήρεμοι, ψύχραιμοι, να έχουν υπομονή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Να μην παρασύρονται από το περιβάλλον. Είμαστε σίγουροι πως η ομάδα μας θα παίξει με ψυχή γιατί πάντα το κάνει. Ομως, επίσης χρειαζόμαστε εξυπνάδα και ψυχραιμία και πάνω από όλα η ποιότητα της ομάδας την οποία πιστεύουμε ότι έχουμε».

Όσο για το αν ήθελε κάποιο παίκτη του Παναθηναϊκού στην ομάδα του, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε αρνητικά: «Πιστεύω πως η ομάδα μας έχει πραγματικά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από άλλους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές που φοράνε τα ερυθρόλευκα, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Για αυτό έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα. Για αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι το τέλος».

Νοκ άουτ λόγω τραυματισμών οι Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης. Κόπηκαν από την αποστολή οι Κολοβός και Σεμπά. Ετοιμοι Μαζουακού, και Πάρντο, που αναμένονται βασικοί. Για το αρχικό σχήμα προορίζεται επίσης ο Φουστέρ. Τη θέση του Ντα Κόστα διεκδικεί ο Σιόβας.

Στραματσόνι: Με ρωτούν στο δρόμο για αυτό το παιχνίδι

Από την πλευρά του ο Αντρέα Στραματσόνι χαρακτήρισε «παιχνίδι της χρονιάς» το αποψινό, λέγοντας ότι το έχει καταλάβει μόνο και μόνο από τις εκδηλώσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού που συναντά στο δρόμο: «Βιώνοντας την Αθήνα, βιώνοντας την ομάδα, βιώνοντας το περιβάλλον αυτό, άμεσα μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται για ένα κοινό ματς, δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Πρέπει να ικανοποιήσουμε από τον πρόεδρο μας μέχρι τους οπαδούς μας. Σας λέω ότι περπατώντας καθημερινά στον δρόμο συναντώ οπαδούς μας που με ρωτάνε ποιες είναι οι σκέψεις μου για αυτό το παιχνίδι. Εμείς θα δώσουμε όλη την ενέργεια μας στο γήπεδο για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση αν θα ήθελε κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Ιταλός τεχνικός, είπε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τους παίκτες μου. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου και το πνεύμα ενότητας που την διακατέχει».

Επί του ντέρμπι τοποθετήθηκε και ο αρχηγός, του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, που τυγχάνει να είναι επίσης συμπατριώτης του Μάρκο Σίλβα: «Είναι ο πιο σημαντικός αγώνας, αυτός που θέλει να δει όλος ο κόσμος στην Ελλάδα. Η ομάδα που θα παλέψει περισσότερο, θα τρέξει περισσότερο και θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει. Ελπίζω να είναι ο Παναθηναϊκός αυτός. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας, που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για να χαρούν με όλα αυτά που γίνονται. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει σπάσει πολλά ρεκόρ με την ομάδα του και κάνει σωστή δουλειά. Εμείς όμως θέλουμε να χαλάσουμε την καλή δουλειά του κυρίου Σίλβα, και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Με απρόοπτα ολοκληρώθηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις στις επιλογές του Στραματσόνι. Αναλυτικά τέθηκε νοκ άουτ λόγω ίωσης ο Τελάντερ, που προορίζονταν για το αρχικό σχήμα, ενώ αποκλείστηκε και ο Σέρχιο Σάντσεθ παρότι προπονείται κανονικά εδώ και δέκα μέρες. Αυτό σημαίνει ότι δίπλα στον Μολέδο, αναμένεται να παίξει ο παροπλισμένος τον τελευταίο καιρό Ταυλαρίδης, αφού ο Κουτρουμπής εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιηθεί ως αμυντικός χαφ, όπως φάνηκε στις δοκιμές.

Από εκεί και πέρα εντύπωση προξένησε ο αποκλεισμός του Εβανζελίστα, που σκόραρε στο 2-0 κόντρα στον Ατρόμητο. Εκτός έμειναν επίσης για λόγους τακτικής οι Χουχούμης και Μαρινάκης. Σταθερά στα πιτς ο Μπουμάλ. Εξέτισαν Μέστο, Αμπέντ, Λαγός, με τους δύο πρώτους να επιστρέφουν απόψε στην ενδεκάδα. Διαθέσιμος επίσης ο Πέτριτς, για τον πάγκο προορίζονται οι Κλωναρίδης, Εσιέν και Λέτο, ο οποίος έκανε το δεύτερο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα την περασμένη εβδομάδα.

The post Τα… ξεκατινιάσματα και τα τελευταία νέα των «αιωνίων» πριν το ντέρμπι – Με Αλαφούζο στο Φάληρο ο ΠΑΟ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα