Υπουργείο Δικαιοσύνης σε Κουφοντίνα και Μαζιώτη: Σταματήστε την απεργία πείνας, φέρνουμε νόμο για τα αιτήματά σας

Να σταματήσουν την απεργία πείνας καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης του καταδικασμένους για τρομοκρατία οι οποίοι συνεχίζουν να αρνούνται τη σίτιση μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ορισμένα από τα αιτήματά τους (τα κύρια είναι η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού) αντιστοιχούν

σε νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό η κυβέρνηση.

«Κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το κείμενο έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση των γιατρών που παρακολουθούν τους απεργούς πείνας, ενώ υπογραμμίζεται ότι ναι μεν θεράποντες γιατροί πρέπει να προσαρμοστούν στην απόφαση των απεργών (μη παροχή τροφής, κ.λπ.), αλλά πρέπει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, ενώ καλεί τους απεργούς να διακόψουν την απεργία τους.

Σχετικά με την ανακοίνωση προσωπικών γιατρών των κρατουμένων απεργών πείνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι «οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων, ή αν χρειαστεί των νοσοκομείων, οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην απόφαση των κρατουμένων, με συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα επέμβασης σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης». Ακόμη, προσθέτει η ανακοίνωση, ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων».

Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι «οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν».

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων απεργών πείνας, καλούν τους αρμοδίους και τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Μεταξύ των απεργών πείνας είναι οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτη, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

The post Υπουργείο Δικαιοσύνης σε Κουφοντίνα και Μαζιώτη: Σταματήστε την απεργία πείνας, φέρνουμε νόμο για τα αιτήματά σας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα