Νέα «βόμβα» για Κατρούγκαλο – Ανέλαβε υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ ήταν υπουργός

Την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος και οι αντιπαραθέσεις για το δημοσίευμα σχετικά με «σκάνδαλο» που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% του κ. Κατρούγκαλου για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως.
Αυτή τη φορά σύμφωνα με το larissanet.gr, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το θέμα της διαθεσιμότητατας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις

12 Φεβρουαρίου - όταν, δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του - ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο ίδιος από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα και δεν ασχολείται με τις υποθέσεις επαναπρόσληψης υπαλλήλων, καθώς έφυγε και από τη δικηγορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν.

Η εφημερίδα Το Βήμα υποστηρίζει, αντίθετα, ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός». Εκτός αυτού, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στο ζήτημα της αμοιβής, είχε φροντίσει «να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».

Σύμφωνα με το larissanet.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Απάντηση Κατρούγκαλου

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι την υπόθεση ανέλαβε ένας πρώην συνεργάτης του σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε κλείσει την εταιρεία του εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, το επίμαχο έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, ενώ, η εταιρεία φέρεται να έκλεισε στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ, σε κάθε περίπτωση ο υπουργός είχε ήδη ορκιστεί.

Πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και σε αυτό απαντά ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να κλείσει η εταιρεία του και για αυτόν τον λόγο καθυστέρησε μέχρι τις 17 Φλεβάρη.

Μαξίμου: Στηρίζουμε με τα μέχρι τώρα στοιχεία

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, συνεχίζουν να εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Κυβερνητικές πηγές φέρεται να αναφέρουν χαρακτηριστικά «Με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει τίποτα και στηρίζουμε τον υπουργό».

Καραγκούνης: Νέες αποκαλύψεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά.

Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους! Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο.

Σακελλαρίδης: Γιατί επιλέχθηκε η στοχοποίηση του Κατρούγκαλου;

Πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως στους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε να ενοχοποιηθεί όχι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος αλλά και η κυβέρνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα που τον φέρει να είχε συνάψει συμφωνητικά με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.

«Αυτό που έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν το έχει καμία άλλη, είναι το ηθικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο και έχουμε δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη, θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα. Τώρα ανοίγει, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις υποθέσεις αυτές.

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα, έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις. Για εμάς τώρα θα αρχίσει όλη η υπόθεση της αποκάλυψης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Μα τι ηθικό ζήτημα να υπάρχει; Αδυνατώ να ακολουθήσω αυτή τη συλλογιστική. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μάχιμος δικηγόρος, υπερασπιζόταν ανθρώπους που είχαν χάσει τις δουλειές τους, τους μισθούς τους, μέσα από την βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, ποιο είναι το ηθικό ζήτημα όταν αφότου γίνεται ευρωβουλευτής σταματάει αυτού του τύπου το λειτούργημά και πολύ περισσότερο όταν είχε γίνει Υπουργός. Για το τι έκανε πριν γίνει ευρωβουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο δεν πέφτει λόγος στον κ. Καραγκούνη, ούτε σε εμάς. Αντιθέτως είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση, το να ασκεί το λειτούργημά του και να δίνει μάχες υπέρ αυτών των ανθρώπων. Με την ίδια λογική οποιοσδήποτε ήταν δικηγόρος δεν έχει το δικαίωμα να δικηγορεί προτού γίνει ευρωβουλευτής, προτού γίνει Υπουργός. Ξέρουμε βουλευτές οι οποίοι ασκούσαν το επάγγελμά τους ενώ ήταν βουλευτές και μάλιστα σε περιπτώσεις οι οποίες στρέφονταν κατά του δημοσίου και μάλιστα σε σκοτεινές υποθέσεις. Να θυμίσω ότι το κ. Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την περίφημη περίπτωση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι του προκαλεί «πολύ μεγάλη εντύπωση η σπουδή με την οποία έσπευσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν ένα ρεπορτάζ, το οποίο κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μάλλον ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμο είναι στον τομέα της λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση».

The post Νέα «βόμβα» για Κατρούγκαλο – Ανέλαβε υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ ήταν υπουργός appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα