Υποχωρεί η ελληνική Κυβέρνηση για να γλιτώσει την έξοδο από τη Σένγκεν

Άτακτη υποχώρηση της ελληνικής Κυβέρνησης στο παρά πέντε προκειμένου να γλιτώσει την έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν. Η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο εξόδου καθώς θεωρήθηκε από τους εταίρους ο αδύναμος κρίκος.

Χώρες όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία θέτουν ως πρώτο θέμα την φύλαξη των συνόρων και κατηγορούν την ελληνική Κυβέρνηση επειδή δεν παίρνει μέτρα και δεν συνεργάζεται.

Και

οι μεγαλύτερες χώρες όμως θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα Ελλάδας ζητώντας από την χώρα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σχετικά με την φύλαξη των συνόρων που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ελληνική πλευρά αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να δεχτεί μια σειρά μέτρων προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης. Η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει τις προσπάθειές της ώστε να μην βρεθεί σε δυσάρεστη θέση στην Σύνοδο Κορυφής στις 17 Δεκεμβρίου.

Ετσι, η Frontex ανακοίνωσε ότι θα «σφραγίσει» τα χερσαία βόρεια σύνορα της Ελλάδας και θα αναπτύξει δύναμη 600 ανδρών, ενώ παράλληλα θα γίνεται από κοινού με τις ελληνικές Αρχές καταγραφή των μεταναστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Frontex:

«Ο οργανισμός Frontex συμφώνησε σήμερα με την Ελλάδα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στα σύνορα της χώρας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου ο οργανισμός θα συνδράμει με την καταγραφή των μεταναστών. Η ανάπτυξη των υπαλλήλων του οργανισμού θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Με την κοινή επίσκεψη που διεξήχθη μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων του Frontex θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες της εγκατάστασης.

Η ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού Frontex στα ελληνικά νησιά και τη βοήθεια στην καταχώριση και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας ήταν μεταξύ των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της "Οδού των Δυτικών Βαλκανίων" τον Οκτώβριο.

Η Frontex βοηθά τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και την καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών. Ο οργανισμός έχει σήμερα 195 υπάλληλους στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές, αναλαμβάνοντας την αναγνώριση και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μόνο στο hotspot της Λέσβου, Frontex αναπτύσσει επί του παρόντος περίπου 83 αξιωματικούς.

Τον Οκτώβριο, η Frontex κάλεσε τα κράτη μέλη να παράσχουν 775 συνοριοφύλακες για τις δραστηριότητές της, με 600 που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Τα κράτη μέλη έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει 447 υπαλλήλους».

The post Υποχωρεί η ελληνική Κυβέρνηση για να γλιτώσει την έξοδο από τη Σένγκεν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα