Μεγάλο ντέρμπι στη Νέα Δημοκρατία: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές

Μάχη στήθος με στήθος, χωρίς προδιαγραμμένο τελικό νικητή, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι η διαδικασία θα κριθεί στο νήμα καθώς οι διεκδικητές που μπορούν να νικήσουν έχουν γίνει

τρεις.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας «e-voice», στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Ωστόσο, η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν. Εκεί, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με οριακή διαφορά του κ. Μεϊμαράκη (34% έναντι 33,1%). Ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης με 9%.

Όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

The post Μεγάλο ντέρμπι στη Νέα Δημοκρατία: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα