Υπερθέαμα στο θέατρο Μπάντμιντον – Δείτε ποιες μεγάλες παραγωγές θα παρουσιαστούν τη νέα θεατρική σεζόν!

Ένα μεγάλο υπερθέαμα παραστάσεων περιμένει το κοινό του θεάτρου Μπάντμιντον την νέα σεζόν με υπέρλαμπρες μουσικοθεατρικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων το αφιέρωμα στη ζωή της Σοφίας Βέμπο, η παράσταση «Cats» που έχει «σπάσει» διεθνώς τα ταμεία, αλλά και η ελληνική εκδοχή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ «Priscilla».

Η «βασίλισσα της ερήμου», περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Μπάντμιντον συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο θεατρικός οργανισμός τα τελευταία οκτώ χρόνια.

«Κάνουμε

μεγάλες παραστάσεις για όλη την οικογένεια, ενώ έχουμε προσαρμόσει τις τιμές μας αναλογικά με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν» τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος ο διευθυντής του θεάτρου Μιχάλης Αδάμ.

Δεκαοχτώ παραγωγές, μεταξύ των οποίων και πολλές επαναλήψεις, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν, το οποίο σηκώνει αυλαία σήμερα με τους «βασιλιάδες του ρυθμού», τους δημοφιλείς στο αθηναϊκό κοινό Stomp (24-29/9). Χρησιμοποιώντας σκούπες, μπάλες, νεροχύτες, τενεκέδες, εφημερίδες και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης οι περκασιονίστες Stomp υπόσχονται να ξεσηκώσουν το κοινό.

Ακολουθεί το «Gala Flamenca» (5/10), ένα θέαμα με τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του φλαμένκο σε μια πλούσια γκάμα από χορογραφίες, το οποίο σφραγίζει με την παρουσία του ο χορευτής Αντόνιο Κανάλες, ένας από τους μεγαλύτερος σταρ του φλαμένκο σήμερα, που εδώ και 30 χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά του με τον χορό της Ανδαλουσίας. Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια ο Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς, ο οποίος έρχεται και πάλι στην Ελλάδα με τους 70 συντελεστές του Grigorovich Ballet και παρουσιάζει την τρυφερή διασκευή του για το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» (15,18,19,20,21&22/10) αλλά και την δική του εκδοχή στο μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους «Δον Κιχώτης» (16&17/10).

Σε ό,τι αφορά τις ξένες παραγωγές, το πρόγραμμα συμπληρώνουν η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης (20,21 και 22/12), ο «Καρυοθραύστης» από το διάσημο Latvian National Opera Ballet που έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα (25/12-5-1), το μυθικό μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ «Cats» από τη φημισμένη λονδρέζικη εταιρεία David Ian Productions (26/2- 15/3) και η «Giselle» ερμηνευμένη από το Yacobson Ballet Theatre (28,29&30/3).

Ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ που παρακολουθεί την πορεία της Σοφίας Βέμπο από τα πρώτα της βήματα στο θέατρο μέχρι την καταξίωσή της ως «εθνικής τραγουδίστριας», ετοιμάζει για το 2014 το θέατρο Μπάντμιντον με τη Μαρινέλλα να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την ιστορική-μουσική έρευνα, την επιλογή των τραγουδιών και τα κείμενα υπογράφει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας και τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Πέτρος Ζούλιας. Η πρεμιέρα του μιούζικαλ που θα τιτλοφορείται «Μαρινέλλα- Βέμπο: Η συνάντηση» έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου, ενώ στο φουαγιέ του θεάτρου θα φιλοξενηθεί έκθεση με ενθυμήματα από τη Σοφία Βέμπο.

Στις νέες παραγωγές του θεάτρου συγκαταλέγονται επίσης το «Ξεκουμπιστάν» σε σκηνοθεσία Άννας Παναγιωτοπούλου και Φωκά Ευαγγελινού, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη δράση και ρομαντισμό με πολλά τραγούδια όλα σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Διονύση Τσακνή, καθώς και το μιούζικαλ «Priscilla - Η Βασίλισσα της Ερήμου», βασισμένο στην πολυβραβευμένη ομότιτλη αυστραλέζικη ταινία του 1994. Τη μετάφραση του έργου έχει αναλάβει ήδη ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η ADaM Productions, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής στο Λονδίνο, βρίσκεται σε συζητήσεις για τη στελέχωση αυτής της μεγάλης παραγωγής.

Ακόμη, θα επαναληφθούν και οι επιτυχημένες παραγωγές της περσινής σεζόν: το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου…» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (από 26/10), η παιδική παράσταση «Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου (από 2/11), καθώς και το αφιέρωμα στην αθηναϊκή Επιθεώρηση «Θα σε πάρω να φύγουμε» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού (από 20/11).

Πέρα από τις παραστάσεις το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και ένα πρωτοποριακό δρώμενο με τίτλο «Dialogue in the Dark», κατά τη διάρκεια του οποίου οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι (από τον Οκτώβριο). Το συγκεκριμένο δρώμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες σ’ όλον τον κόσμο, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τα 7.000.000.

Από φέτος το loft του θεάτρου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις. Η αρχή θα γίνει με την ποπ ρομαντική κομεντί «(ΔΕ) ΣΕ ΘΕΛΩ» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού (από 11/11) και θα ακολουθήσουν το «Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω» της Άννας Χατζησοφιά (από το Δεκέμβριο) και το «Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο» του Δημήτρη Μαλισσόβα (από 5/11 και κάθε Τρίτη).

Keywords
Αναζητήσεις
αυστραλεζικα βιντεο πορνο γκει
Τυχαία Θέματα