Ξύλο και χημικά στο υπουργείο Άμυνας

Πρωτοφανή επεισόδια στο Πεντάγωνο, τον καλύτερα φυλασσόμενο χώρο της Ελλάδας, με τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να μπαίνουν σχεδόν ανενόχλητοι και να διαδηλώνουν.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στον εξωτερικό χώρο του στρατοπέδου Παπάγου, κατευθύνθηκαν προς την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να ανέβουν στο γραφείο του υπουργού. Οι στρατιωτικοί βγήκαν στα μπαλκόνια και οι υπάλληλοι έντρομοι περίμεναν

να δουν τι θα γίνει. Με καθυστέρηση μισής ώρας κατέφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από τον χώρο τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Δόθηκαν μάχες σώμα με σώμα, έγινε χρήση χημικών, τρεις διαδηλωτές και αρκετές συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία.

Νωρίτερα, με ντουντούκα έχει κατέβει στους εργαζόμενους ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος προκειμένου να τους ηρεμήσει, αλλά δεν θα κατάφερε κι επέστρεψε στο γραφείο του. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ρώτησε τους διαδηλωτές γιατί έσπασαν την πόρτα κι εκείνοι απάντησαν με γιούχα. Οταν τους είπε ότι καταλαβαίνει την κατάστασή τους έλαβε την απάντηση από το πλήθος: Αρχ… καταλαβαίνεις.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει: «Μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα