Βομβαρδισμοί δίχως τέλος στην Γάζα

Σε έναν ανηλεή βομβαρδισμό της Γάζας έχουν επιδοθεί οι Ισραηλινοί. Μέσα σε λίγες ώρες έχουν χάσει την ζωή τους λόγω των επιθέσεων συνολικά οχτώ Παλαιστίνιοι.

Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο και σκοτώθηκαν σε επίθεση στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τις παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Νωρίτερα άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα 5χρονο παιδί και μία 20χρονη γυναίκα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες

ένας 50χρονος έχασε την ζωή του στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια στα βόρεια Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ επανέλαβαν από νωρίς τη Δευτέρα τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο αριθμός των μαρτύρων έφτασε τους 80», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας Ασράφ αλ Κούντρα.

Τη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισε και το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό. Στο μεταξύ, το Ισραήλ άλλαξε τους αεροδιαδρόμους για τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εξαιτίας της εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολιτικής Αεροπορίας Γκιορά Ρομ.

Ο Ρομ διευκρίνισε, μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο, ότι οι νέοι κανόνες για το αεροδρόμιο ισχύουν από το Σάββατο, μετά την εγκατάσταση στην περιοχή μονάδας αναχαίτισης πυραύλων. «Λόγω της αλλαγής των αεροδιαδρόμων δεν υπάρχει κίνδυνος», επισήμανε.

Την ίδια ώρα και η Χαμάς συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών προς τους Ισραηλινούς. Χθές αργά το απόγευμα ήχησαν για δεύτερη φορά στο Τελ Αβίβ οι αντιαεροπορικές σειρήνες ενώ το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, χωρίς να υπάρξει καμία αναφορά σε τραυματισμούς ή ζημιές.

Την δυσαρέσκειά του για τις συγκρούσεις εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς. Ανησυχώ για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ο γγ του ΟΗΕ θα έχει συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα, με διακηρυγμένο στόχο την προώθηση διπλωματικών προσπαθειών για επίτευξη εκεχειρίας, καθώς και για «τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αμρ Ρούσντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα