Μητροπολίτες με λογαριασμούς 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Φαίνεται πως στην έρευνα του ΣΔΟΕ δεν βρίσκονται μόνο πολιτικοί και επιχειρηματίες αλλά και δύο μητροπολίτες οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τους «φουσκωμένους» τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η αποκάλυψη για τις τραπεζικές καταθέσεις των ιεραρχών έγινε… συμπτωματικά όταν το ΣΔΟΕ αποφάσισε να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση του παπά που βρέθηκε πριν

λίγες μέρες να έχει 3 εκατομμύρια στην τράπεζα.

Η στάση του ιερέα δημιούργησε υποψίες στις διωκτικές αρχές  καθώς πλήρωσε άμεσα και με μετρητά το πρόστιμο του 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες που «φωτογράφιζαν» τους ιεράρχες πίσω από τις οικονομικές ατασθαλίες του ιερέα.

Έτσι το οικονομικό κλιμάκιο αποφάσισε να ανοίξει τους λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών αλλά και τον συγγενικών τους προσώπων για να διαπιστώσει πως περιείχαν ποσά που υπερέβαιναν τα 5.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ιεράρχες σε πλούσιες μητροπόλεις, με μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά και χαρτοφυλάκια πλούσια σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΣΔΟΕ εξετάζει πλέον ενδελεχώς τα οικονομικά των μητροπόλεων και κυρίως τα έσοδα από ενοίκια και πωλήσεις ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα