Στουρνάρας: Είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup

«Πανέτοιμη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την κυβέρνηση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τρίτης,  τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα από την πλευρά της Ελλάδας προς τους εταίρους της.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ύστερα από πολύωρη σύσκεψη,

ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η ελληνική πλευρά έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες από μέρους της διαδικασίες προκειμένου το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 44 δισ. ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα πια από μέρους μας. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα  μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση της πρώτης πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στο δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, δεν μένει παρά μια μόνο νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και τη ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Ωστόσο, ερωτηθείς αν ο ίδιος περιμένει ότι το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για να μπει σε διαδικασία η εκταμίευση ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να απαντήσει λέγοντας πως: «δεν θέλω να πω τίποτα ακόμα γι’ αυτό».

Τέλος, σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους που αναμένεται να διχάσει Ευρωπαίους και ΔΝΤ στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση ο κ. Στουρνάρας δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε στο να σημειώσει πως «συμβάλλουμε και εμείς στη συζήτηση αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα