Βίντεο- σοκ: Κοινωνικοί λειτουργοί παίρνουν βίαια νεογέννητο μωρό από τους γονείς του

16:29 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Γροθιά στο στομάχι της βρετανικής κοινής γνώμης αποτελεί το βίντεο που τράβηξε ένας πατέρας στην επαρχία Στάφορντσαϊντ, την ώρα που οι κοινωνικοί λειτουργοί παίρνουν το μόλις έξι ωρών μωρό του, από την αγκαλιά του ίδιου και της γυναίκας του.

Ο πατέρας κατέγραψε όλη την διαδικασία με την κάμερα του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και δημοσίευσε το βίντεο σε βρετανικά ιστολόγια. «Έβαλα ταινία στο φωτάκι της κάμερας για να μην καταλάβουν ότι είναι ανοιχτή», δήλωσε ο πατέρας του μωρού. Το σοκαριστικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, τέθηκε σε καθεστώς λογοκρισίας και

πλέον μόνο μια επεξεργασμένη εκδοχή μπορεί τώρα να δημοσιεύεται και να παρακολουθείται.

Ο πατέρας του βρέφους καταδικάστηκε σε 2 εβδομάδες ποινή φυλάκισης με αναστολή, από το δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων, για την άρνηση του να συνεργαστεί και να απομακρύνει του βίντεο από όλες τις ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο πατέρας να κρατά αγκαλιά το νεογέννητο βρέφος όταν μπαίνουν μέσα στο σπίτι οι κοινωνικοί λειτουργοί για να πάρουν το μωρό. Στην συνέχεια φαίνεται η μητέρα σε κατάσταση πανικού, να κρατάει αγκαλιά το μωρό της σφιχτά για να μην της το πάρουν, ενώ ο σύζυγός διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς και στους κοινωνικούς λειτουργούς.

«Ήρθαμε να πάρουμε τον μωρό, δεν θέλω να χρειαστεί να το πάρουμε με το ζόρι», είπε ένας από τους κοινωνικούς λειτουργούς, την ώρα που η μητέρα σπαράζει κλαίγοντας και φωνάζοντας «όχι».

Δεν είναι το πρώτο παιδί που αποχωρίζεται το ζευγάρι καθώς οι κοινωνικοί λειτουργοί στο παρελθόν τους έχουν πάρει αλλά τρία παιδιά, τα οποία δόθηκαν για υιοθεσία.

Οι γονείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με απόφαση δικαστηρίου της Βρετανίας, εξαιτίας της μαθησιακής δυσκολίας που αντιμετωπίζει η μητέρα. Είναι και οι δύο άνεργοι ενώ παρά την αναπηρία της μητέρας, λέει ο 41χρονος σύζυγός της, έχουν σταματήσει να λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα.

«Κανένα από τα τέσσερα παιδιά δεν κακοποιήθηκε πότε», λέει ο πατέρας και προσθέτει ότι την μεγάλη κόρη τους την πήραν σε ηλικία 7 ετών πριν τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των γονιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα