Συνελήφθη στις ΗΠΑ αλλά παρέμενε υπάλληλος στο …Ελληνικό Δημόσιο

16:00 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Επί τέσσερις μήνες ήταν εξαφανισμένος από το γραφείο του στο υπουργείο Εσωτερικών, για να διαπιστωθεί εν τέλει ότι είχε ...συλληφθεί και προφυλακιστεί στις ΗΠΑ. Ο λόγος για έναν υπάλληλο του υπουργείου ο οποίος επιχείρησε να περάσει παράνομα δύο Αλβανούς υπηκόους στην Αμερική, με ελληνικά διαβατήρια αλλά συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές. Το συμβάν έγινε γνωστό στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα

ο Γιάννης Μιχελάκης να παραπέμψει τον υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του, το χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου μέχρι 1η Αυγούστου 2013.

Την ίδια ώρα ένας ακόμη υπάλληλος του υπουργείου, που κατέχει μάλιστα θέση προϊσταμένου διεύθυνσης, παραπέμπεται με απόφαση Μιχελάκη στο Πειθαρχικό, καθώς προέβη σε ποικίλες ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο δήμου να ανατεθεί σε συγκεκριμένη αναπτυξιακή εταιρεία, στην οποία μετέχει ως μέλος η σύζυγός του!

Ο υπάλληλος ανέλαβε χωρίς άδεια και ενημέρωση, την προετοιμασία του φακέλου, χρησιμοποιώντας μέσα τής αρμόδιας Υπηρεσίας και τη θέση που κατέχει. Όταν διενεργήθηκε ΕΔΕ για το θέμα, δεν δίστασε μάλιστα να ασκήσει κριτική κατά των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, «χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις».

Η Υπηρεσία επιλήφθηκε της υπόθεσης, παραγγέλοντας τη διενέργεια ΕΔΕ, μετά από καταγγελία - αναφορά δημάρχου ότι ο εν λόγω υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του, προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ο φάκελος στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα