Βιαστής αθωώθηκε λόγω… σεξυπνίας!

Μία περίεργη απόφαση πήρε δικαστήριο της Σουηδίας που ανακήρυξε αθώο έναν βιαστή με το σκεπτικό ότι πάσχει από «σεξυπνία» και δεν το έκανε ηθελημένα.

Ο νεαρό Σουηδός που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκανε σεξ ενώ υπνοβατούσε και το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αθώος επειδή πάσχει από «σεξυπνία». Ο κατηγορούμενος, ένας άνδρας 26 ετών, «δεν είχε την πρόθεση» να κάνει σεξ, έκρινε το Εφετείο του Σούντσβαλ, ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση με βάση την οποία ο «ασθενής» είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.

Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο ο κατηγορούμενος «βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου και δεν είχε συνείδηση των όσων συνέβαιναν, δεν ακούγεται παράλογο» σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές πείστηκαν κυρίως από την κατάθεση ενός γιατρού που είναι ειδικός στα θέματα ύπνου και είπε ότι ο δράστης πάσχει από σεξυπνία, μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής έχει σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια του ύπνου του, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Τον ισχυρισμό του δράστη επιβεβαίωσε επίσης και η πρώην σύντροφός του.

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, η σεξυπνία είναι μια διαταραχή του ύπνου παρόμοια με την υπνοβασία. Οι πάσχοντες δεν έχουν καμία συνείδηση των πράξεών τους.

The post Βιαστής αθωώθηκε λόγω… σεξυπνίας! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα