Αυξάνονται τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς τους Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο εντοπισμός αυξημένων περιστατικών λεπτοσπείρωσης (νόσος που εμφανίζεται μετά από επαφή με τρωκτικά και δη ποντίκια) στη Ζάκυνθο.

Ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων των Γραφείων Ζωονόσων του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης και Περιβαλλοντικής Υγείας του Κέντρου, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής Ιωάννη Τσελέντη, θα βρίσκεται

στη Ζάκυνθο από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την επόμενη Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Ζακύνθου (Διοικητήριο) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της Λεπτοσπείρωσης στην Ελλάδα».

Επίσης, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για το κοινό και τους τοπικούς παράγοντες με θέμα «Λεπτοσπείρωση: Πρόληψη και αντιμετώπιση», όπου θα διατίθεται και ενημερωτικό υλικό.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης και πιθανής μόλυνσης από λεπτόσπειρα, τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής:

- Μυοκτονίες στο οικιακό περιβάλλον.

- Εφαρμογή προστατευτικού ρουχισμού (γάντια, μακριά μανίκια, παντελόνι, γαλότσες) σε όσους ασχολούνται σε εργασίες υπαίθρου.

- Απομάκρυνση σκουπιδιών και διατήρηση σχολαστικής καθαριότητας εντός των οικιών.

- Χρήση μέσων παρεμπόδισης για την είσοδο τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους όπου κινούνται άνθρωποι όπως κατοικίες, αυλές, αποθήκες κλπ.

- Αποφυγή οιασδήποτε επαφής με τρωκτικά.

- Αποφυγή έκθεσης τροφίμων και πόσιμου νερού σε περιοχές όπου υπάρχουν τρωκτικά.

The post Αυξάνονται τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα