Εντονες αντιδράσεις στην Αγγλία για το «ναι» του Αντι Μάρεϊ

Οι φράσεις «αχαριστία» και «προδοσία» είναι ορισμένες από αυτές που χρησιμοποιούν Αγγλοι χρήστες των «social media» από τα ξημερώματα της Πέμπτης περιγράφοντας τη δημόσια τοποθέτηση του Αντι Μάρεϊ υπέρ της απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διάσημος Σκωτσέζος τενίστας, ο οποίος το 2013 χάρισε στη Βρετανία τον πρώτο τίτλο στο απλό ανδρών του Wimbledon ύστερα από 77 χρόνια, κάλεσε μέσω «twitter» τους συμπατριώτες του να ταχθούν υπέρ του «ναι» στο ιστορικό δημοψήφισμα

της Πέμπτης. «Τεράστια ημέρα σήμερα για τη Σκωτία. Η αρνητικότητα της καμπάνιας για το “όχι” τις τελευταίες ημέρες άλλαξε την άποψή μου τελείως. Ας το κάνουμε…», προέτρεψε ο 26χρονος αθλητής στον προσωπικό λογαριασμό του, τον οποίο ακολουθούν 2,7 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Προκάλεσε έτσι τις αντιδράσεις πολλών Αγγλων με δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν αχάριστο κάποιον που υποστηρίζεται ένθερμα από το κοινό του Λονδίνου σε κάθε εμφάνιση του στο Wimbledon. Αλλοι πάλι αναρωτιούνται πώς γίνεται να παίρνει θέση για το δημοψήφισμα της Σκωτίας κάποιος που μένει μόνιμα στο Σάρεϊ (εντός της ευρύτερης περιφέρειας του Λονδίνου) σε μια βίλα κόστους 6 εκατ. ευρώ...

Και όλα αυτά ενώ η δημοτικότητα του στο Νησί είχε πέσει ήδη μετά από πρόσφατη δήλωση του, σύμφωνα με την οποία θα αγωνίζεται στο μέλλον με τα χρώματα της Σκωτίας σε περίπτωση ανεξαρτησίας (το πλέον λογικό δηλαδή...). Σύμφωνα με γκάλοπ της "Mail on Sunday", ένα ποσοστό 11.9% των Βρετανών είναι λιγότερο πρόθυμοι να τον υποστηρίξουν στο Wimbledon.

Ο Μάρεϊ, κάτοχος δύο γκραν σλαμ, είναι εδώ και χρόνια ο μοναδικός τενίστας από τον οποίο περιμένουν κάποια επιτυχία οι Βρετανοί. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ο Μάρεϊ κατέκτησε στο περίφημο αγγλικό γήπεδο το χρυσό μετάλλιο για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου γνωρίζοντας την αποθέωση για το 3-0 επί του Ρότζερ Φέντερερ.

The post Εντονες αντιδράσεις στην Αγγλία για το «ναι» του Αντι Μάρεϊ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα