Βενιζέλος: Το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα εκλέξει και τον αρχηγό της

14:01 1/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Ανοικτός σε όλους και για όλα τα ζητήματα εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ότι αφορά τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, το φθινόπωρο, μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο που έχει ήδη εξαγγείλει.

Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εθνος

της Κυριακής, δηλώνει ότι η πρότασή του απευθύνεται στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι και σε όλα τα στελέχη που κάποτε ήταν στο ΠΑΣΟΚ και έχουν απομακρυνθεί.

Το χαρακτηρίζει βήμα διαλόγου και στην ερώτηση αν αυτός θα είναι ο αρχηγός του νέου πολιτικού σχηματισμού, απαντά: «Δεν αναλαμβάνω πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους εμένα και το ρόλο μου. Ποτέ δεν έχω προτάξει κάτι τέτοιο. Τα κριτήρια που ισχύουν για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας, είναι η επίτευξη των εθνικών στόχων και η διασφάλιση της δυναμικής της παράταξης, ώστε να παίξει το ρόλο που της αξίζει στα πολιτικά πράγματα του μέλλοντος.»

Τι είπε για τη ΔΗΜΑΡ

Προφανώς, ισχύει η πρότασή μας προς τη ΔΗΜΑΡ συνολικά, αλλά απευθυνόμαστε και προς όλα τα πρόσωπα του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις της κοινωνίας, του πολιτισμού, της διανόησης, της παραγωγής. Εμείς ποτέ δεν επιδιδόμαστε σε πράξεις “εισοδισμού” στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων και δεν επιχαίρουμε για τη μετεκλογική δυσκολία της ΔΗΜΑΡ. Ούτε θέσαμε εμείς ποτέ ζητήματα προσώπων σε σχέση με την ηγεσία ή την εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ. Κάθε μικρόψυχη και στείρα προσέγγιση απορρίπτεται από την κοινή γνώμη.

Τι είπε για το Ποτάμι

Κατ’ αρχάς θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Ποτάμι, στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε μια ταυτότητα. Και είναι θετικό το γεγονός ότι επέλεξε την ένταξη στην Ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. Αυτό ειλικρινά το χαιρετίζω, γιατί η ομάδα αυτή στην οποία ανήκει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα και το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, είναι ο πυλώνας της νέας αφήγησης για την Ευρώπη. Είναι ο φορέας ο οποίος πραγματικά μπορεί να παρουσιάσει μια πρακτικά εφαρμόσιμη, εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη, που να λέει κάτι στους πολίτες σε σχέση με τις ανάγκες τους που συνδέονται με την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αναστήλωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους. Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της Ομάδας, η κάθε εθνική αντιπροσωπεία λειτουργεί με ένα βαθμό συντονισμού και ενότητας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό και θέλω να ελπίζω ότι αυτό εκ των πραγμάτων θα ανοίξει το δρόμο κοινών δράσεων και πρακτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα