Ο Μπαλτάκος είναι εδώ: Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο – Δεν θα την μεταλλάξουν οι αριστεροί

02:47 1/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την συνομιλία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη και τις έντονες αντιδράσεις εις βάρος του πρώτου, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν φαίνεται να πτοείται καθώς δήλωσε ότι «δεν κάνει κανένα διάλειμμα από την πολιτική».

Ο Τάκης Μπαλτάκος έδωσε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής και μίλησε για την ΝΔ,

την Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι είναι Βυζάντιο. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις εκλογές οφείλεται στην εσφαλμένη πολιτική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν. Σχετικά με τις αναφορές του εναντίον του αριστερού χώρου, ο Τάκης Μπαλτάκος σχολίασε ειρωνικά τις επιδόσεις του λέγοντας ότι «δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν» τα ποσοστά των ευρωεκλογών στις εθνικές εκλογές, «όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945». «Θα έχουμε πάλι νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα “παραδώσουν τα όπλα”», σχολίασε ο κ. Μπαλτάκος και σημείωσε πως «η γοητεία της “αγοράς” είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους».

«Προβλέπω οξύτατη κρίση στους κόλπους τους και φαρμακερή διχόνοια», συνεχίζει ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης. Σε ερώτηση τι θα γίνει αν η Αριστερά τα καταφέρει, ο Τάκης Μπαλτάκος απαντά: «Η χώρα θα παγκοσμιοποιηθεί σε βαθμό αφελληνισμού και οι αστικές αξίες και οι μύθοι με τους οποίους θεμελιώθηκε το οικοδόμημα του Νέου Ελληνισμού θα υποστούν οριστική ταπείνωση». «Κάθε ρεφορμιστική απόπειρα νόθευσης του καπιταλισμού καταλήγει πάντα σε τραγωδία», προσθέτει.

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε επίσης πως το θεμέλιο του έθνους είναι η Εκκλησία: ««Στην ορθόδοξη Ανατολή […] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», είπε και συμπλήρωσε: «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας».

«Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο», απαντά σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Γίνεται ιλιγγιώδης προσπάθεια να μεταλλαχθούμε, με τη σύμπραξη πάντα της Αριστεράς», υποστηρίζει, ακόμη. Σχετικά με το εάν η ΝΔ πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ο Τάκης Μπαλτάκος απάντησε: «Για να τις χάσει; Για να φέρει την Αριστερά στην εξουσία;». Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δήλωσε ότι: «αν συγκρουστούμε με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα πέσει. Αν συνεχίσουμε τη συγκυβέρνηση […] κι άλλοι δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν τη ΝΔ».

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα