Βελτιώνεται η υγεία της Μυρτούς – Θα μεταβεί στις ΗΠΑ για εξετάσεις

Ένας χρόνος έπρεπε να περάσει προκειμένου η 16χρονη σήμερα Μυρτώ που κακοποιήθηκε άγρια στην Πάρο να εμφανίσει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας της.

Η Μυρτώ που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό κάνει τις πρώτες της κινήσεις και επικοινωνεί με την μητέρα της. «Το μυαλό του παιδιού μου λειτουργεί, κουνάει το χέρι απαντώντας στις ερωτήσεις μου. Σαν μηχανικά, αλλά το κουνάει, ανταποκρίνεται. Είδα για πρώτη φορά φως στο τούνελ» λέει η μητέρα της στην εφημερίδα Τα Νέα.

Η

νεαρή κοπέλα, η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ σε λίγες μέρες, προκειμένου να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις.

«Με το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας που εφαρμόζεται στον Ευαγγελισμό, εκτιμήσαμε ότι στο σημείο προόδου που έχει φτάσει η Μυρτώ, θα ήταν επωφελές να είχε μία εναλλακτική προσέγγιση από ένα άλλο ιατρικό κέντρο, εξειδικευμένο στη βελτίωση του επιπέδου συνείδησης ασθενών έπειτα από κάκωση. Το πιο πιθανό είναι να διακομιστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπόλτιν στη Βοστώνη, που ανήκει στο Χάρβαρντ» ανέφερε ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δαμιανός Σακάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα